Daugavpils bērniem atgādināja, kā jāuzvedas ziemā un kad var neiet uz skolu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Ziema ir ne tikai jautro svētku, ziemas brīvlaika un ziemas sporta veidu laiks. Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldē nesen notikušajā preses konferencē Bērnu tiesību aizsardzības speciāliste Maija Lazdāne atgādināja par nepieciešamību bērniem slēpojot, slidojot, vizinoties ar ragaviņām ievērot drošības tehnikas elementārus noteikumus.

Bērni ir ļoti aktīvi un ziņkārīgi, tāpēc pieaugušajiem – vecākiem un skolotājiem – viņi jābrīdina par iespēju gūt traumas. Kā arī bērniem jāpaskaidro, ka ir bīstami uzturēties uz ledus un patstāvīgi izmantot pirotehniku.

Ziemā aktuāla ir arī pārdzesēšanās problēma, tāpēc jāseko, lai bērni būtu apģērbti atbilstoši laikapstākļiem.

Profesionālās izglītības likums paredz, ka 1.-5.klašu skolēni var neiet uz skolu, ja gaisa temperatūra ir -20 grādi un vairāk. Savukārt 6.-12.klašu skolēni tiek atbrīvoti no mācību stundām, ja gaiss atdzisis līdz -25 grādiem.

Pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņiem domātās pastaigas svaigā gaisā nenotiek šādos gadījumos: bērni vecumā līdz trim gadiem neiet pastaigā, ja gaisa temperatūra ir -5 grādi pēc Celsija, trīs gadus veci bērni paliek telpās, ja gaiss atdzisis līdz -10 grādiem.


Написать комментарий