“Corinthians” pieveic “Chelsea” un triumfē Pasaules klubu kausā

foto sportinglife.aol.co.uk
foto sportinglife.aol.co.uk

Japānas pilsētā Tojotā notiekošajā FIFA Pasaules klubu kausa turnīrā triumfēja Brazīlijas klubs "Corinthians", kas šodien finālspēlē ar rezultātu 1:0 apspēlēja Anglijas "Chelsea".

Japānā notiekošajā Pasaules klubu kausā piedalās septiņas komandas. Eiropas un Dienvidamerikas spēcīgākajām vienībām bija garantēta vieta pusfinālā, Ziemeļamerikas, Āfrikas un Āzijas čempiones turnīru sāka no ceturtdaļfināla, savukārt pati izcīņa sākās ar Okeānijas un Japānas čempioņu tikšanos.
Hirosimas "Sanfrecce" ar rezultātu 1:0 pieveica "Auckland City", savukārt ceturtdaļfinālā mājinieki japāņi ar 1:2 piekāpās "Al Ahly". Otrajā ceturtdaļfinālā Meksikas "Monterrey" pārliecinoši ar 3:1 pieveica Dienvidkorejas "Ulsan Hyundai". Vakar pirmajā pusfinālā Brazīlijas "Corinthians" ar minimālo 1:0 pieveica Ēģiptes "Al Ahly", bet "Chelsea" ar 3:1 sakāva Meksikas "Monterrey".

Finālspēlē starp "Chelsea" un "Corinthians" bumbu abas komandas kontrolēja līdzīgi, bet vairāk pretinieku vārtus apdraudēja "Chelsea". Tomēr pirmais puslaiks noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu, bet 69.minūtē "Corinthians" izmantoja savu izdevību un Gerero raidīja bumbu londoniešu vārtos – 1:0. Pēc zaudētājiem vārtiem "Chelsea" metās atspēlēties, taču bez panākumiem. 86.minūtē izcila izdevība panākt izlīdzinājumu bija Toresam, bet lieliski nospēlēja "Corinthians" vārtsargs. Tam sekoja Gerija Keihila noraidījums mača 90.minūtē, bet vēl brīdi vēlāk uzbrukuma smailē nonāca Fernando Toress un guva vārtus, taču tie netika ieskaitīti, jo futbolists atradās aizmugures stāvoklī. Tādejādi "Corinthians" nosargāja uzvaru un triumfēja finālā 1:0.

Spēlē par trešo vietu Meksikas "Monterrey" ar 2:0 pieveica Ēģiptes "Al Ahly". Ar vārtu guvumiem izcēlās Korona un Delgado.

"Corinthians" Pasaules klubu kausu izcīnīja otro reizi. Pirmoreiz tas notika 2000.gadā, kad brazīlieši uzvarēja savā dzimtenē. "Corinthians" pārtrauca arī Eiropas klubu valdīšanu šajā turnīrā. Iepriekšējos piecos turnīros uzvaras izcīnīja "Barcelona" (divreiz), "Milan", "Inter" un "Manchester United".

17.12.2012 , 09:20

sportacentrs.com


Написать комментарий