Bezdarba līmenis Latvijā samazinās, Daugavpilī – joprojām nemainās

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) dati liecina, ka bezdarba līmenis valstī turpina samazināties – 2012.gada novembra beigās tas bija 10,6% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopskaita. Savukārt Daugavpilī pēdējo triju mēnešu laikā bezdarbnieku skaits nav mainījies un sastāda 10,5%.

Augstākais bezdarba līmenis šogad mūsu pilsētā tika reģistrēts aprīlī – 12,3%, kopš tā laika minētais rādītājs samazinājies par 1,8%.
Spriežot pēc Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) datiem, novembrī valstī kļuvis par 1 256 bezdarbniekiem mazāk, aģentūras uzskaitē 2012.gada novembra beigās ir 104 414 bezdarbnieki. Novembra beigās bezdarba līmenis Rīgā bija 6,4%, Jelgavā – 7,9%, Ventspilī – 7,9%, Valmierā – 8,1%, Liepājā – 9,6%, Daugavpilī – 10,5%, Jūrmalā – 10,6%, Jēkabpilī – 14,9%, Rēzeknē – 19,9%.

NVA informācija liecina, ka darba devēji ar NVA filiāļu starpniecību šī gada 11 mēnešos visvairāk meklēja mazumtirdzniecības veikala pārdevējus, palīgstrādniekus, pavārus, kūdras ieguves palīgstrādniekus, apkopējus, pārdevējus konsultantus, zivju apstrādātājus, apdares darbu strādniekus, kravas automobiļu vadītājus, šuvējus. Savukārt izmantojot NVA CV/Vakanču portāla iespējas, darba devēji visbiežāk publicēja darba piedāvājumus dažāda veida konsultantiem, pastniekiem, pārdošanas speciālistiem, tirdzniecības pārstāvjiem, apkopējiem un apsardzes darbiniekiem 

Atgādināsim, ka NVA turpina īstenot dažādus projektus, kuru mērķis ir bezdarbnieku darba prasmju saglabāšana un atjaunošana. Viens no projektiem paredz atbalsta pasākumus ilgstošajiem bezdarbniekiem ar atkarībām. Pasākumi paredzēti bezdarbniekiem, kuriem, lai atsāktu strādāt, ir nepieciešams atbrīvoties no alkohola, narkotiku, psihotropo vielu vai azartspēļu atkarības. NVA Daugavpils nodaļas vadītājs Jānis Vanags agrāk ziņoja, ka minētā projekta pasākums tiks realizēts arī Daugavpilī, tomēr neuzņēmās prognozēt, cik tas būs pieprasīts, atzīmējot, ka bezdarbniekus, kuri vēlas ārstēties no atkarībām, NVA meklēs sadarbībā ar sociālajiem dienestiem.


Написать комментарий