Novada pašvaldības dzīvokļi Daugavpilij nav vajadzīgi

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Neskatoties uz to, ka patlaban Daugavpils pilsētas pašvaldība nav nodrošinājusi ar dzīvokļiem visus pilsētas iedzīvotājus, pilsētas pašvaldība neplāno atbalstīt Daugavpils novada ieceri piedāvāt novada brīvus dzīvokļus pilsētas iedzīvotājiem, paziņoja kārtējā preses konferencē Daugavpils pilsētas domē.

Atgādināsim, ka Daugavpils novada dome nesen informējusi, ka izvērtē ideju atļaut daugavpiliešiem un citu Latvijas reģionu iedzīvotājiem pretendēt uz neapdzīvotiem novada dzīvokļiem.

Komentējot šo paziņojumu, Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova atzīmēja, ka pagaidām novada dome nav oficiāli ziņojusi par šīs ieceres īstenošanu. Jebkurā gadījumā Daugavpils neplāno izmantot šāda veida iespēju.

„Manuprāt, jābūt savai pilsētas programmai. Nav noslēpums, ka ap 240 pilsētas ģimenēm reģistrējušās rindā, lai saņemtu dzīvojamo platību, tāpēc darba kārtībā mēs izskatām jautājumu par ēkas iegādi pilsētas teritorijā, kurā pēc renovācijas varēs dzīvot pilsētas ģimenes. Drīzumā deputāti skatīs jautājumu par iedzīvotāju, kuri var pretendēt uz pašvaldības dzīvokļiem, kategoriju paplašināšanu, lielāka uzmanība tiks pievērsta jaunajām ģimenēm. Darba grupa izstrādās novērtējuma kritērijus”, - paziņoja Ž.Kulakova.


Написать комментарий