Tiesa noraidījusi deputāta P.Dzalbes lūgumu atcelt lēmumu par atkritumu tarifa paaugstināšanu 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šī gada 23.novembrī Administratīvā rajona tiesa izskatīja Daugavpils pilsētas pašvaldības deputāta Pētera Dzalbes lūgumu par Daugavpils pilsētas domes 2012.gada 14.jūnija lēmuma Nr.276 darbības apturēšanu. Atgādināsim, ka ar šo lēmumu deputāti apstiprināja jaunu tarifu par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu – atkritumu izvešanas maksa iepriekšējo 1,20 latu vietā tika paaugstināta līdz 1,36 latiem kopā ar PVN. Tarifa paaugstināšanas nepieciešamība bija saistīta ar jaunu tarifu par atkritumu aprakšanu poligonā un jaunu dabas resursu nodokļa likmi.

Minētajam lēmumam nepiekrita P.Dzalbe, kurš nolēma apstrīdēt to tiesā. Pirmās instances tiesa atteica lietas ierosināšanā, tomēr Rīgas administratīvā tiesa uzdeva pieņemt prasību un izskatīt to pēc būtības. Šajā sakarā deputāts paziņoja, ka saskaņā ar likumu Domes lēmums tiek apturēts un Domei jāveic atkritumu izvešanas tarifa pārrēķins par trim mēnešiem – laiku, kad stājies spēkā jaunais tarifs.

Izskatot deputāta lūgumu, tiesa pieņēma spriedumu un noraidīja P.Dzalbes lūgumu par lēmuma darbības apturēšanu. Minētais spriedums pārsūdzams 10 dienu laikā.

Jāatzīmē, ka tiesa nosprieda, ka lūguma iesniedzēja iebildumi par to, ka, pieņemot apstrīdamo lēmumu, pašvaldība rīkojusies nelietderīgi, esot nepamatoti, jo tarifa paaugstināšana saistīta ar Sabiedrisko pakalpojumu regulatora dabas resursu nodokļa likmes maiņu.


Написать комментарий

Un atkal radās viens jautājums---vai tad municipalitātei ir tiesības iejaukties ar saviem vienpersonīgiem sodošiem lēmumiem starp fizisku un juridisku personu (juridiskai par labu) materiāli sodīt fizisko personu.