Par šo ideju nobalsoja 13 deputāti, pret bija 61, bet atturējās 11 tautas kalpi.

NA pārstāvis Einārs Cilinskis pirms balsojuma par šo priekšlikumu atsaucās uz vairāku pasaules valstu praksi, kur līdz ar politisko procesu demokratizāciju vecums, no kura ļaut piedalīties vēlēšanās, ir samazināts. Tas ļauj notikumos politikā iesaistīties arvien jaunākiem cilvēkiem. Dodot jauniešiem iespēju no 16 gadu vecuma piedalīties pašvaldību vēlēšanās, viņiem būtu ļauts ietekmēt dažādus lēmumus savā pašvaldībā, teica deputāts.

Cilinskis pauda, ka ideja par vēlētāju vecuma samazināšanu līdz 16 gadu vecumam virzāma pakāpeniski - vispirms pašvaldību vēlēšanās, tad Eiropas Parlamenta vēlēšanās un tad - Saeimas vēlēšanās.

Savukārt Saeimas Juridiskās komisijas Ilma Čepāne ( V) teica, ka saskaņā ar Satversmi pašvaldības ievēl pilntiesīgi pilsoņi. Un Civillikumā noteikts, ka tie ir 18 gadu vecumu sasniegušie. Tāpat, pēc Čepānes teiktā, nav laba prakse grozīt ar vēlēšanām saistītus likums neilgi pirms tām.

Savukārt deputāte Lolita Čigāne (V) pauda, ka ideja ļaut politiskos procesos iesaistīties jaunākiem cilvēkiem ir laba, taču jauniešiem no 16 gadu vecuma jau ļauts iesaistīties politiskos procesos - atbalstīt kolektīvos iesniegumus Saeimā, tāpat ieinteresētie jaunieši var darboties un diskutēt tā saucamajā jauniešu Saeimā.

Priekšlikumu ļaut pašvaldību vēlēšanās piedalīties no 16 gadu vecuma jau iepriekš neatbalstīja Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija.