Saistībā ar Berluskoni grāmatveža nolaupīšanu aizturēti seši cilvēki

foto euronews
foto euronews

Itālijas policija saistībā ar bijušā premjera Silvio Berluskoni grāmatveža Džuzepes Spinelli un viņa sievas Annas nolaupīšanu aizturējusi sešus cilvēkus, vēsta raidsabiedrība BBC.

Uzbrucēji 15.oktobrī ielauzās Spinelli dzīvoklī, sagūstot abus ar sievu un no Berluskoni kā izpirkumu pieprasot 35 miljonus eiro (aptuveni 24 miljoni latu). Uzbrucēji solīja apmaiņā pret naudu iedot arī dokumentus, kuri atbrīvotu Berluskoni no apsūdzībām. Spinelli pats paziņoja bijušajam premjeram, ka viņš ir nolaupīts, jo uzbrucēji lika viņam piezvanīt. Spinelli gūstā turēts 11 stundas.

Saistībā ar izspiešanu un nolaupīšanu Itālijas policija arestējusi trīs itāļus un trīs Albānijas pilsoņus. Policija uzsver, ka trīs no aizturētajiem ielauzušies Spinelli dzīvoklī, bet pārējie trīs bija nozieguma atbalstītāji. Likumsargi uzskata, ka uzbrucēji ilgāku laiku sekojuši bijušā premjera grāmatvedim.

Itālijas mediji gan vēsta, ka šajā notikumā ir daudz neatbildētu jautājumu. Piemēram, nav skaidrs, kāpēc Berluskoni gaidījis ilgāk par diennakti, pirms paziņoja par notikušo policijai. Nav arī zināms, vai bijušais Itālijas galva maksājis prasīto maksu. Policija gan apbalvo, ka izpirkuma maksa netika maksāta.

Jau vēstīts, ka tiesa iepriekš piesprieda četru gadu cietumsodu ekspremjeram par krāpšanos ar nodokļiem, taču viņš šo spriedumu pārsūdzēja. Berluskoni apsūdzībā teikts - viņam piederošais mediju koncerns "Mediaset" mākslīgi palielināja filmu izplatīšanas tiesību cenas, ko pārdeva sev piederošiem uzņēmumiem un tad tās atkal atpirka "Mediaset". Tādējādi uzņēmums samazināja savus ienākumus un maksāja mazākus nodokļus.

Pret Berluskoni ir tikušas izvirzītas apsūdzības par korupciju, krāpšanos ar nodokļiem, grāmatvedības datu viltošanu, nelikumīgu politisko partiju finansēšanu, dienesta pilnvaru pārkāpšanu un seksuālām attiecībām ar nepilngadīgu prostitūtu. Tomēr viņš ne reizi nebija ticis notiesāts.

Mediju magnāts miljardieris Berluskoni bija premjerministrs 1994.-1995.gadā, no 2001. līdz 2006.gadam un no 2008. līdz 2011.gadam.


Написать комментарий