Šobrīd Daugavgrīvas cietumā profesionālo izglītību iegūst 271 ieslodzītais

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavgrīvas cietumā šobrīd profesionālo izglītību iegūst 271 ieslodzītais. Par to paziņoja speciālās iestādes vadītājs Valērijs Tverdovs, vakardienas notikušajā Daugavpils Celtnieku profesionālās vidusskolas atklātajā sanāksmē.

Jau vairāk nekā desmit gadus notiek sadarbība starp Celtnieku skolu un Daugavgrīvas cietumu. Kā atzīmēja cietuma priekšnieks, cilvēki atrodas ieslodzījumu vietās dažādu iemeslu dēļ, un viņiem kā nekad agrāk pastāv problēma par izglītības iegūšanu, lai pēc tam varētu iekārtoties darbā. Šobrīd Latvijas cietumos atrodas, apmēram, 7000 ieslodzīto – tas ir neizmantotais cilvēku resurss, un daudziem no viņiem nav pat vidējās izglītības. Skolas pasniedzēji palīdz bijušajiem ieslodzītajiem atgriezties normālā dzīvē, iegūstot specialitāti.

Daugavgrīvas cietums sastāv no divām nodaļām: Daugavpils un Grīvas. Pašlaik kļūt par galdniekiem, krāsotājiem, mūrniekiem un santehniķiem izteica vēlmi 121 Grīvas nodaļas ieslodzītais, kur tiek turēti, apmēram, 800 ieslodzīto. Vēl 150 cilvēki, kuri atrodas “Baltā gulbja” ieslodzījumu vietā, vēlas iegūt profesionālo izglītību.

Valērijs Tverdovs pastāstīja, ka Eiropas projektu ietvaros Daugavpils nodaļā ir atvērta datorklase, kurā mācās cilvēki, kuri drīz iznāks brīvībā un viņi nepaspēs aizmirst iegūtās zināšanas. Ir radīts mūsdienīgs galdnieku korpuss. No 2003. gada līdz 2012. gadam mūsu cietumā ir apmācīti 730 ieslodzītie. Pie tam kopīgi ar mūsu Celtnieku skolu katru gadu tiek labotas specialitātes un izmantotās mācību programmas.


Написать комментарий