Daugavpils vecāko klašu skolēnus grib ieinteresēt ar aizraujošajām eksaktajām zinātnēm

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) aicina visus Daugavpils vecāko klašu skolēnus piedalīties zinātniski pētnieciskajā konkursā “Ej un mācies RTU!”

Pēc Starptautisko un sabiedrisko attiecību departamenta projekta vadītājas Evitas Serjoginas vārdiem, projekta mērķis ir piesaistīt savās rindās potenciālos studentus, ieinteresēt viņus ar eksaktajām zinātnēm, un pierādīt, ka arī ķīmija, matemātika un fizika var būt aizraujoša.
Konkursa dalībniekiem piedāvā pielietot skolā iegūtas teorētiskās zināšanas, lai aizvadītu pētnieciskos eksperimentus un lieku reizi pierādīti plašās eksakto zinātņu iespējas.

Konkurss norisināsies līdz 23. martam un notiks vairākos etapos. Pirmā etapa rezultātā tiks atlasīti desmit labākie darbi, kuri iekļūs finālā. Pirmo trīs vietu ieguvēji saņems RTU naudas balvas. Žūrija atsevišķi novērtēs dalībnieku darbus, un izvēlēsies vienu vai vairākus vecāko klašu skolēnus, kuru darbi parādīs lieliskus rezultātus. Kā balvu, šie skolēni ne tikai kļūs par  RTU studentiem, bet arī varēs nodemonstrēt savus spēkus RTU zinātnes festivālā. Pagājušajā gadā visaktīvākie konkursa dalībnieki bija 12 klases skolēni no Rīgas un Talsiem.

Papildus informāciju var iegūt šeit.


Написать комментарий