Slovākijas parlaments noraida geju partnerattiecību legalizēšanu

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Slovākijas parlaments otrdien noraidījis opozīcijas iesniegto likumprojektu, kas paredz homoseksuālu pāru partnerattiecību atzīšanu. Katoļticīgajā Slovākijā cilvēki ļoti reti atklāj savu netradicionālo seksuālo orientāciju, vēsta aģentūra ”Reuters”.

Divu dienu ilgajās debatēs konservatīvie apsūdzēja opozīcijas partiju zaimošanā un norādīja, ka piešķirt viendzimuma attiecībām tādu pašu juridisko statusu kā heteroseksuālu pāru laulībām ir pretrunā ar ģimenes vērtībām un drauds sabiedrībai.


Tikai 14 no 129 deputātiem balsoja par likumprojekta virzīšanu otrajam lasījumam. 94 balsoja pret, bet 20 atturējās, vēsta „Reuters”.

„Oficiālas viendzimuma attiecību atzīšanas mērķis ir piepildījums šo cilvēku mīlestībai un atbildīgām attiecībām,” pagājušajā nedēļā parlamentā paziņoja likumprojekta līdzautors un opozīcijas partijas „Brīvība un solidaritāte” biedrs Martins Poliaciks.

„Šis likumprojekts, dāmas un kungi, ir nenormāls juridisks mēģinājums iznīcināt visu tiesību sistēmu. Tas ir kaut kas nepieredzēts. Jūs mēģināt mainīt šīs valsts seju,” oponēja citas opozīcijas partijas – kristīgo demokrātu pārstāvis Pavols Hrusovkijs.

62 procenti slovāku uzskata sevi par Romas katoļiem, un homoseksualitātes atzīšana te ir tabu pat divas desmitgades pēc komunisma krišanas un neatkarības atgūšanas, norāda "Reuters".

14 no 27 Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, tai skaitā Slovākijas kaimiņvalstī Čehijā, ir oficiāli atzītas homoseksuālu pāru partnerattiecības.

Labēji centriskā premjera Roberta Fiko koalīcija oktobrī nolēma veidot komiteju lesbiešu, geju, biseksuālu cilvēku un transpersonu jautājumu risināšanai, lai iesāktu publiskas debates par šo tēmu. To kritizēja Kristīgo demokrātu partija un Slovākijas Bīskapu konference, vēsta "Reuters".


Написать комментарий