Dagdas novadā izaudzis otrais lielākais ķirbis Latvijā

foto dagda.lv
foto dagda.lv

Noslēdzies veikalu tīkla "Maxima" ikgadējais Latvijas ķirbju čempionāts. Dagdas novadā izaudzētie ķirbji ir vieni no lielākajiem Latvijā, vēsta Dagdas novada pašvaldība.

Līdz ar šī gada uzvaru Daina Badovska ir kļuvusi par sava veida Latvijas ķirbju čempionāta leģendu, jo viņas izaudzētie ķirbji Latvijas rekordus ir uzstādījuši jau divus gadus pēc kārtas. Godpilno otro vietu šī gada sacensībās arī jau otro gadu pēc kārtas ieguva dagdāniete Inna Kazlovska ar savu 117 kilogramus smago ķirbi. Savukārt goda pjedestāla trešo vietu ieņēma 110 kilogramus smagā dārza oga no Carnikavas, kuru izaudzējis Valdis Magonis. Līdzīgi kā pērn arī šogad visu finālā iekļuvušo ķirbju kopējais svars pārsniedza vienas tonnas robežu.

Kopumā čempionātam šogad tika pieteikti 26 raženi ķirbji no jau minētajiem Skrundas un Dagdas novadiem, kā arī no Saulkrastu, Talsu, Ikšķiles, Vaiņodes, Ādažu, Līgatnes, Grobiņas, Carnikavas, Rēzeknes un Madonas pilsētām un novadiem. Turklāt līdzīgi kā pērn arī šogad vairāki sacensību dalībnieki Latvijas ķirbju čempionātam pieteica pat divus ķirbjus. Šī gada finālā ar divām ievērojama izmēra oranžajām dārza ogām iekļuva Gatis Badovskis no Skrundas.

Interesanti, ka šī gada pasākums izvērtās arī kā sava veida sacensība ģimeņu starpā, jo no Dagdas novada Andrupenes pagasta savus ķirbjus bija atveduši pērnā gada otrās un trešās vietas ieguvēji Inna Kazlovska un viņas tēvs Norberts Kazlovskis. Savukārt no Skrundas piedalījās pat divas ģimenes – Gatis Badovskis un viņa mamma Daina, kā arī Svetlana Skubišs ar meitu Irinu.

Latvijas raženāko ķirbju čempionāta uzvarētāji savā īpašumā ieguva vērtīgas balvas. Pirmās vietas ieguvējs saņēma lielveikalu tīkla „Maxima” dāvanu karti 300 latu vērtībā, bet otrās un trešās vietas ieguvēji – dāvanu kartes attiecīgi 200 un 150 latu vērtībā. Savukārt pārējie septiņi ķirbju īpašnieki, kuru izaudzētie dārza karaļi iekļuva finālā, katrs saņēma „Maxima” dāvanu karti 50 latu vērtībā.

Pērn Latvijas ķirbju čempiona titulu ieguva 155 kilogramus smagais skrundēnietes Dainas Badovskas izaudzētais rekordķirbis, kuram sīvu konkurenci sastādīja 142 kilogramus smagais Innas Kazlovskas Dagdas novadā audzētais ķirbis. Godpilnajā trešajā vietā ierindojās Innas tēva Norberta Kazlovska izaudzētais 121 kilogramu smagais milzenis.


Написать комментарий