Īstenojot projektu, siltuma zudumi samazināsies

foto kraslava.lv
foto kraslava.lv

SIA „Krāslavas nami” informē par projekta „Krāslavas kvartālu siltumtīklu rekonstrukcija un individuālo siltumpunktu uzstādīšana” būvdarbu pabeigšanu un nodošanu.

Projekta mērķis – samazināt siltuma zudumus, nomainot vecās siltumtrases, kas bija izbūvētās 1980-tajos gados un atrādās sliktā stāvoklī, ar jaunām rūpnieciski izolētām siltumtrasēm, likvidējot četrcauruļu sistēmu ar centrālā siltuma punkta darbības apturēšanu un izbūvējot divcauruļu siltumapgādes sistēmu ar siltumtrašu diametru optimizāciju atbilstoši pieslēgto objektu slodzei, un uzstādīt automatizētos siltuma mezglus daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās ar iespēju attālināti veikt to darbības kontroli un objektu siltumapgādes parametru maiņu.

Projekta ietvaros tika rekonstruēti 2487 metru siltumtīklu, demontējot vecos četrcauruļu sistēmas cauruļvadus un izbūvējot jaunus divcauruļu sistēmas cauruļvadus, un izbūvēti 15 jauni automātiskie individuālie siltummezgli daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās.

Projekta ietvaros veiktie pasākumi sekmē siltuma zudumu samazināšanu ārējos siltumtīklos, kā arī dod iespēju regulēt siltumenerģijas padevi katrai dzīvojamai mājai atsevišķi atbilstoši tās vajadzībām ar iespēju programmēt siltuma padeves režīmu.
Projekts tika realizēts sadarbībā ar valsts aģentūru „Latvijas investīciju un attīstības aģentūra” atbilstoši noslēgtā līguma noteikumiem.

Kopējās projekta izmaksas sastādīja LVL 644 279,05, projektu līdzfinansē Eiropas Savienības Kohēzijas fonds, fonda finansējums sastādīs LVL 257 711,62, kas ir 40% no attiecināmām izmaksām.


Написать комментарий