Rēzeknes novada Jaunatnes forums pulcē aktīvākos jauniešus

foto rezeknesnovads.lv
foto rezeknesnovads.lv

Lai veicinātu jaunatnes iesaistīšanos Rēzeknes novada ikdienas pilnveidošanā, uzlabotu ar jaunatni saistīto darbu, kā arī mazinātu jauniešu aizplūšanu, 12.oktobrī norisinājās jau trešais Rēzeknes novada Jaunatnes forums, informē Rēzeknes novada pašvaldība. Tajā piedalījās gan esošie un topošie jaunatnes koordinatori, izglītības, kultūras un sporta darbinieki, kā arī paši jaunieši un visi tie, kuri sirdī jūtas jauni.

Forumu atklāja novada jaunatnes lietu speciālists Guntis Rasims, kurš uzsvēra jaunatnes neatsveramo lomu novada izaugsmē un attīstībā, jo, nav noslēpums, ka jaunieši ir tie, kuri pēc vairākiem gadiem izdarīs izvēli par palikšanu dzimtajā pusē vai došanos projām, tāpēc ir ļoti svarīgi palīdzēt jauniešiem saskatīt labāko dzimtajā pusē un atbalstīt viņu darbošanos, vēl jo vairāk tāpēc, ka jaunieši savas oriģinālās idejas prot ieviest dzīvē, iztērējot minimālus līdzekļus. Guntis Rasims arī iepazīstināja foruma dalībniekus ar Rēzeknes novada jaunatnes politiku un kopā ar jauniešiem šogad padarītajiem darbiem.

Foruma turpinājumā jauniešu biedrības „Kukuži” vadītājs un Eiropas Savienības Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras Ziemeļlatgales koordinators Oskars Orlovs pastāstīja par projektu iespējām jauniešiem, ko piedāvā Nodarbinātības valsts aģentūra, Rēzeknes novads un programma „Jaunatne darbībā”. Oskars Orlovs arī informēja par jauno uzņēmēju iespējām, piemēram, „Lec biznesā!” vai „Ideju viesnīca”, kas iedvesmoja un raisīja entuziasmu daudzos foruma dalībniekos. Jaunatnes foruma otrajā daļā  tika izveidotas darba grupas, kurās jaunieši izstrādāja aktuālu un interesantu pasākumu idejas, no kurām labākās idejas nākamgad tiks īstenotas dzīvē.


Написать комментарий