Avīze: Krājbankas īpašumu izsolēs atgūti divi miljoni latu

foto apollo.lv
foto apollo.lv

Līdz šim no maksātnespējīgās AS ”Latvijas Krājbanka" ("Krājbankas") īpašumu izsolēm ir atgūti aptuveni divi miljoni latu, tomēr pagaidām nauda vēl nav izmaksāta kreditoriem, trešdien raksta ”Dienas Bizness” (DB).

Ieņēmumi no izsolēm pagaidām glabājas bankas kontā, jo izmaksas kreditoriem plānots veikt 2-3 reizes gadā, biznesa laikrakstam skaidrojis bankas maksātnespējas administratora ”KPMG Baltics” pārstāvis Oskars Fīrmanis, piebilstot, ka pirmie norēķini ar kreditoriem jau notika augusta beigās, kad Noguldījumu garantiju fondam kā pirmajam, kas atrodas kreditoru rindā, tika pārskaitīti 50 miljonu latu.

Tāpat turpinās garantēto atlīdzību izmaksa ”Krājbankas” klientiem, skaidro bankas ”Citadele” pārstāve Ieva Prauliņa, un līdz septembra beigām ”Krājbankas” klientiem ir izmaksāti 328,4 miljoni latu jeb 98% no kopējās valsts garantēto atlīdzību summas. Atlīdzību saņēmuši vairāk nekā 114 700 ”Krājbankas” klientu.

Kopš augusta jau notikušas vairākas izsoles, kurās tiek piedāvāts iegādāties automašīnas, nekustamos īpašumus, bankomātus un citu. Izsoles ne vienmēr ir tik veiksmīgas kā iepriekš plānots, jo vairāki piedāvātie īpašumi pārdoti zem sākuma cenas, savukārt citi vēl nav atraduši pircēju, raksta DB.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa "Krājbanku" par maksātnespējīgu pasludināja pērn 23.decembrī, bet šogad 8.maijā tiesa nolēma apmierināt "KPMG Baltics" pieteikumu par bankas bankrota procedūras sākšanu.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome 2011.gada 21.novembrī nolēma apturēt "Latvijas Krājbankas" visu finanšu pakalpojumu sniegšanu. Šāds lēmums tika pieņemts, pamatojoties uz konstatēto līdzekļu iztrūkumu bankā. Notikušo pašlaik izmeklē policija.

"Krājbankai" licenci kredītiestādes darbībai FKTK anulēja 10.maijā.


Написать комментарий