Iezīmējas stabilitāte un prognozējamība, budžeta deficīts sarūk un 2015.gadā Latvijā bez jebkādām šaubām būs budžets ar pārpalikumu, pārliecināts ir finanšu ministrs.

Raksturojot nākamā gada valsts budžetu, ministrs arī uzsvēra, ka tas būs pirmais gads, kad nav bijusi doma par izdevumu samazināšanu, kā tas bijis pēdējos trīs gados. Nākamgad ievērojami tiekot palielināti izdevumi gandrīz katrā nozarē, valsts pārvaldē parādās algu pieaugums un sajūta sabiedrībā sāks rasties, ka Latvija var attīstīties savādāk, nekā atsevišķas rietumvalstis, norādīja Vilks.

Valsts ekonomikas izaugsme turpināšoties arī nākamgad un "jābūt ļoti lieliem šokiem, lai ekonomika pagrieztos uz otru pusi," pārliecību pauda Vilks.

Jau ziņots, ka valdība otrdien akceptēja 2013.gada valsts kopbudžetu, kur paredzēti 4,657 miljardu latu ieņēmumi un 4,792 miljardu latu izdevumi. 

Valdība arī noteica, ka vispārējās valdības budžeta deficīts nākamgad būs 221,1 miljons latu, kas atbilstoši EKS'95 (Eiropas Kontu sistēmas) metodoloģijai ir 1,4% no iekšzemes kopprodukta (IKP).

2013.gada valsts budžeta likumprojekts izstrādē pieņemts, ka IKP nākamgad sasniegs 15,986 miljardus latus. IKP pieaugums salīdzināmās cenās nākamgad tiek prognozēts 3,7%. Vēl arī noteikts, ka maksimālais valsts parāds gada beigās pēc nomināla var sasniegt 6,9 miljardu latu apmērā.

2013.gadā valsts pamatbudžetā prioritārajiem pasākumiem un jaunajām politikas iniciatīvām ir piešķirts papildu finansējums 146,84 miljonu latu apmērā.

Salīdzinoši vislielākais finansējums prioritātēs atvēlēts Veselības ministrijai, Satiksmes ministrijai, Iekšlietu ministrijai, un Labklājības ministrijai.