Daugavpils pašvaldības policija lūgs pieņemt likuma grozījumus, kas ļaus sodīt cigarešu tirgotājus autoostā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Iekšlietu ministrijas Informācijas centra dati liecina, ka laika posmā no 2006. līdz 2012.gadam Daugavpils pašvaldības policijas un Valsts policijas darbinieki sastādījuši lielu protokolu skaitu par nelegālo cigarešu tirdzniecību. 25 cilvēkiem, kas tirgoja cigaretes autoostā, uzlikto naudas sodu summa sastāda 124 235 latus.

Atsevišķo personu naudas sodu summa sastāda 12 000 latus, naudas sodi tika uzlikti, pamatojoties uz aptuveni 60-70 sastādītajiem administratīvajiem protokoliem. Tomēr neviens no viņiem nav apmaksājis naudas sodus, un autoostā joprojām notiek sistemātiski likumpārkāpumi.

Daugavpils pašvaldības policija ziņo, ka nelegālās cigarešu tirdzniecības novēršanai pašvaldības policija ir griezusies pie pilsētas mēra ar lūgumu sazināties ar Tieslietu ministriju un Saeimas juridisko komisiju, ierosinot pieņemt likuma grozījumus.

Atgādināsim, ka agrāk Daugavpils mērs Žanna Kulakova ir ziņojusi, ka Daugavpils pašvaldība jau pirms pusotra gada bija iesniegusi savus priekšlikumus par grozījumiem Latvijas likumdošanā ar mērķi stingrāk sodīt šāda veida likumpārkāpējus. Taču pagaidām nekas nav mainījies.


Написать комментарий