Daugavpils Universitātē izsludināta pieteikšanās ESF stipendijām doktorantūrā 2012./2013. studiju gadam

foto gorod.lv
foto gorod.lv

ESF projekta „Atbalsts Daugavpils Universitātes doktora studiju īstenošanai" (vienošanās Nr. 2009/0140/1DP/1.1.2.1.2/09/IPIA/VIAA/015) ietvaros Daugavpils Universitātē izsludināts konkurss mērķstipendiju saņemšanai akreditēto DU doktora studiju programmu „Bioloģija”, „Pedagoģija”, „Psiholoģija”, „Matemātika”, „Cietvielu fizika”, „Ekonomika”, „Valodniecība”, „Literatūrzinātne” doktorantiem un zinātniskā grāda pretendentiem.

Projekta mērķis ir visās izglītības tematiskajās grupās palielināt to speciālistu skaitu, kas ir ieguvuši augstāko kvalifikāciju (doktora zinātnisko grādu) un ir spējīgi plānot, radīt un ieviest ražošanā augstas tehnoloģijas produktus, kā arī produktus un pakalpojumus ar augstu pievienoto vērtību, veicinot tautsaimniecības attīstību uz inovāciju pamata. Tā ietvaros tiek sniegts finansiāls atbalsts doktorantiem un zinātniskā grāda pretendentiem studiju un pētniecības procesa nodrošināšanai un izglītības kvalitātes paaugstināšanai.

Projekta ietvaros DU doktorantiem un zinātniskā grāda pretendentiem, kuri studē pilna vai nepilna laika studijās valsts budžeta finansētajās vai maksas studiju vietās, ir iespēja saņemt mērķstipendiju: 1. un 2. kursa doktorantiem 450 latu mēnesī; 3. kursa doktorantiem, kas studē studiju programmā, kuras ilgums ir četri gadi - 600 latu mēnesī; 3. kursa doktorantiem, kas studē studiju programmā, kuras ilgums ir trīs gadi, 4. kursa doktorantiem un zinātniskā grāda pretendentiem – 800 latu mēnesī.


Написать комментарий