Domē pateicās Daugavpils olimpiešiem un viņu treneriem par uzvaru

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Vakar, 30. augustā, Daugavpils domē notika pašvaldības vadības un sportistu, kuri pārstāvēja Daugavpili Londonas Olimpiskajās spēlēs tikšanās. Atgādināsim, ka vieglatlēts Dmitrijs Jurkevičs ieguva 25 vietu 1500 metru skriešanā, bet Anastasija Grigorjeva ieņēma devīto vietu brīvajā cīņa (svara kategorijā līdz 63 kg). Pateicības vārdi tika izteikti arī sportistu treneriem – Romualdam Jurkevičam un Sergejam Kursītim.

Mērs Žanna Kulakova tikšanās sākumā pateicās olimpiešiem un treneriem par uzvaru, jo sportisti piedalījās Olimpiskajās spēlēs, pārstāvēja valsti un nesa mūsu pilsētas vārdu pasaulē – tā arī ir uzvara. Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs sveicot sportistus ar panākumiem, novēlēja neklausīties kritiku kura ir adresēta sportistu virzienā, jo pilsēta ar viņiem lepojas. Vicemērs cer, ka treneri palīdzēs sportistiem piestrādāt pie nepilnībām un jau nākamajās Olimpiskajās spēlēs izdosies vēl labāks starts. 

Sporta pārvaldes vadītājs Aleksandrs Isakovs atzīmēja, ka sportisti ne tikai iekļuva Olimpiskajās spēles, bet arī pierādīja, ka viņi ir cienīgi tur atrasties. Uzvara Olimpiskajās spēles - ir pats lielākais sasniegums, par kādu var sapņot katrs sportists, tāpēc A. Isakovs novēlēja neapstāties pie sasniegtā. Daugavpils Bērnu un jauniešu sporta skolas direktors pievienojās pie apsveikumiem, atzīmējot, ka savas sportistu gaitas olimpieši uzsāka tieši sporta skolā, mācoties kurā, kā pierādīja sportisti var sasniegt tādus rezultātus. 

Daugavpils olimpiskā centra vadītājs Uldis Pastars apsveicot sportistus, novēlēja uzvaru nākamajās olimpiskajās spēlēs, atzīmēdams, ka viss vajadzīgais potenciāls, sportistiem ir. 

Protams, pasākuma laikā ar saviem iespaidiem dalījās arī Olimpisko spēļu dalībnieki. A. Grigorjeva pateica, ka nejūtas vājāka par pārējām sportistēm, kuras piedalījās olimpiādē, bet neuzskata arī savu rezultātu par labu, jo viņa brauca pēc medaļas. Sportiste atvainojās to cilvēku priekšā, kas viņu atbalstīja un izteica pateicību gan par morālu, gan par finansiālu atbalstu. 

“Man bija viss, lai labi sagatavotos. Bet izdevās ieņemt tikai 9 vietu. Ceru, ka nākamajā reizē es nokļūšu līdz pjedestālam”, - atzīmēja A. Grigorjeva. Runājot par izjūtām, kuras viņa izjuta atrodoties Londonā, sportiste paziņoja, ka tagad viņa saprot, kāpēc Olimpiskās spēles atšķiras no pārējām sporta sacensībām, jo zāles atbalstu ne ar ko citu nav iespējams salīdzināt, un tas ir tas, kā dēļ ir vērts trenēties vairākus gadus. 

Dmitrijs Jurkevičs pastāstīja par savām emocijām, arī viņš pateicās saviem atbalstītājiem par palīdzību, atzīmējot, ka varēja nostartēt labāk, bet par mazu uzvaru uzskata to, ka varēja ieraudzīt tos cilvēkus, kuriem līdzināties un smelties iedvesmu uzvarām. Sportists izteica gatavību trenēties un piedalīties arī nākamajās spēlēs. 

Pēc tā, kad arī treneri izteica pateicības vārdus, klātesošie apmainījās ar ziediem un suvenīriem, olimpiešiem un treneriem tika pasniegti goda diplomi. Pasākuma nobeigumā, Žanna Kulakova apsolīja, ka pašvaldība arī turpmāk atbalstīs sportu Daugavpilī. Mērs arī apsolīja, ka darbs pie vieglatlētikas stadiona plāna tiks turpināts. Tiek plānots uzlabot sporta bāzes, kuras ir domātas brīvās cīņas treniņiem.
 



Написать комментарий