Ceļu būves firmas 'Binders' apgrozījums pērn – 39,7 miljoni latu

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Ceļu būves firmas SIA "Binders" apgrozījums pagājušajā gadā bija 39,7 miljoni latu un tas bija par 9,6% mazāks nekā 2010.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Bindera" apgrozījums 2010.gadā bija 43,9 miljoni latu.
Pagājušajā gadā "Binders" cietis 1,94 miljonu latu zaudējumus pretstatā 2010.gadā gūtajai 767 070 latu peļņai.

Uzņēmums 2012.gada augustā ir palielinājis apmaksāto pamatkapitālu no 200 000 latu uz 300 000 latu.

"Bindera" vadības ziņojumā teikts, ka pagājušajā gadā ceļu būves nozarē bija vērojama konkurences cīņas saasināšanās, kuras rezultātā turpināja kristies tirgus rentabilitātes rādītāji. Nestabilā tirgus situācija "Binderam" liek pārstrukturēt uzņēmuma attīstībā ieguldāmos līdzekļus, pastiprinātu uzmanību pievēršot esošo tehnoloģiju uzturēšanai un resursu taupības nodrošināšanai.

Pagājušajā gadā "Binders" veica darbus 69 objektos visā Latvijas teritorijā, nozīmīgi būvniecības projekti tika turpināti Latgales reģionā. "Bindera" rādītāji atpalika no budžetā paredzētajiem, jo faktiskā situācija tirgū izrādījās sliktāka, nekā tika gaidīts, teikts vadības ziņojumā. To galvenokārt noteica tādi faktori kā darba nenodrošināšana no pasūtītāju puses, kvalificēta darbaspēka trūkums Latvijas darba tirgū, galveno būvniecībā izmantojamo minerālo materiālu un citu būtisko izejvielu cenu straujais pieaugums.

Pagājušajā gadā uzņēmuma ciestos zaudējumus ietekmēja ne vien iepriekš minētie faktori, bet arī uzkrājumu šaubīgiem debitoru parādiem izveidošana, teikts vadības ziņojumā.

"Bindera" vadība norāda, ka, kaut arī prognozēt situācijas attīstību nozarē ir grūti, tomēr uzņēmums aktīvi piedalījies valsts un pašvaldību iestāžu rīkotajos konkursos un izsolēs. Tas nodrošināja stabila pamata likšanu būvniecības apjomu palielināšanai 2012.gadā.

"Stratēģisku apsvērumu dēļ uzņēmums nolēma izvietot pastāvīgu asfaltbetona ražotni Daugavpils reģionā, jo šajā reģionā ir daudz objektu. "Binderam" bija divas mobilās asfaltbetona ražotnes - Vangažos un Ādažos, bet Ādažu ražotne patlaban ir pārvietota uz Daugavpili, lai strādātu šajā reģionā," sacīja "Bindera" pārstāve Vita Noriņa.

"Bindera" vadība paredz, ka 2012.gadā būtiski uzlabosies uzņēmuma finanšu rādītāji, un ir pamats uzskatīt, ka 2012.gada apgrozījums pārsniegs 45 miljonus latu.
SIA "Binders" dibināta 1993.gadā. Šajā periodā uzņēmums nostiprinājis savas pozīcijas Latvijas ceļu būvniecības nozarē un patlaban pēc apgrozījuma un citiem rādītājiem ir viena no lielākajām un jaudīgākajām ceļu būves kompānijām Latvijā.

"Bindera" īpašnieki ir SIA "Arčers" (40%), Normunds Luste (30%) un Alvis Tanbergs (30%), liecina "Firmas.lv" informācija.


Написать комментарий