Itālijas armijā aizliedz 'nepieklājīgus' tetovējumus

foto cpuchipz.blogspot.com
foto cpuchipz.blogspot.com

Itālijas bruņoto spēku vadība sākusi cīņu ar tetovējumiem, kuri populāri daudzu karavīru, sevišķi jauno ierindnieku vidū. Turpmāk būs aizliegti "nepieklājīgi", dzimuma diskrimināciju saturoši, rasistiski, neofašistisku saukļu un simbolu saturoši, ticīgo jūtu aizskaroši un Itālijas armijas prestižam kaitējoši tetovējumi, vēsta aģentūra "Itar-Tass".

Tāda rakstura tetovējumi "uz redzamām ķermeņa daļām" būs aizliegti. Tāpat armijas virsvadība aicina vairāk pievērst uzmanību tetovējumiem ar atklātu galēji labējo politisko partiju propagandu. "Tas ir kauns Itālijas Republikai un mūsu valsts bruņotajiem spēkiem," savu viedokli par nepiemērotiem tetovējumiem izsaka Itālijas armijas komandieris. Izdotā pavēle aizliedz arī pīrsinga nēsāšanu "jebkurā ķermeņa daļā".

Provokatīvi tetovējumi var kļūt par konflikta iemeslu miera uzturēšanas misijās ārvalstīs, kur kultūras, reliģisku un vēsturisku iemeslu dēļ tie var nepatikt vietējiem iedzīvotājiem, norāda armijas preses centrā.

Sagaidāms, ka ar 26. jūliju datētā pavēle spēkā stāsies septembrī. Tetovējumu rakstura noteikšana būs komandieru pienākums. Visiem karavīriem būs jāiesniedz apliecinājums, ka tiem uz ķermeņa nav "nepiedienīgi" zīmējumi un uzraksti.

Līdzīgus noteikumus paredzēts attiecināt arī uz Itālijas policiju.


Написать комментарий