Unikāls 'McLaren X-1' pēc individuāla pasūtinājuma

publicitātes foto
publicitātes foto

Britu superauto ražotāja "McLaren Automotive" nodaļa "McLaren Special Operations" (MSO) izstrādājusi un vienā eksemplārā izgatavojusi unikālu superauto "X-1". Automobilis tika prezentēts aizvadītajā nedēļas nogalē notikušajā "Pebble Beach Concours d'Elegance" pasākumā Kalifornijā, ASV.

Unikālais automobilis izstrādāts pēc kāda klienta individuāla pasūtinājuma. Viņa garāžā jau ir tādi šīs markas spēkrati kā "McLaren F1", "Mercedes-Benz SLR McLaren" un "McLaren MP4-12C".

Automobiļa izstrādei tika veltīti trīs gadi, sākot ar pasūtinājuma veikšanu un saskaņošanu, beidzot ar gatavā spēkrata prezentāciju plašākai publikai. Klients izstrādē aktīvi konsultējās ar "McLaren" vadītāju un galveno dizaineri, lai precizētu automobilī izmantojamos risinājumus.

"McLaren X-1" izstrādē dizaineris iedvesmojies no tādiem klasiskiem automobiļiem kā "Citroen SM", "Mercedes-Benz 540K" un "Face Vega". Interesanti, ka iedvesma smelta arī no tādiem priekšmetiem kā klavieres un baklažāns. Automobiļa dizains un tehniskā specifikācija tika pabeigta pusotra gada laikā, pēc tam ražotājs ķērās pie montāžas, izmēģinājumiem un sertifikācijas.

Unikālais superauto izstrādāts uz "McLaren MP4-12C" sērijveida modeļa bāzes. No tā aizgūts arī 3,8-litru V8 biturbo dzinējs. Tomēr "X-1" atšķiras ar jaunu oglekļa šķiedras virsbūvi, lukturiem, riteņu diskiem u.c. elementiem, kas izstrādāti speciāli šim auto. "X-1" ir par 11 centimetriem garāks un par 19 cm platāks nekā "MP4-12C", kamēr augstums un masa tiem ir vienāda.

Arī interjers saglabāts no "MP4-12C" modeļa, tomēr "X-1" gadījumā tajā izmantoti citi apdares materiāli. Dekoratīvajā apdarē izmantota oglekļa šķiedra, bet sēdekļi apvilkti ar sarkanu ādu.

Projekta pasūtinātājs un izmaksas gan netiek atklātas.


Написать комментарий