Valdība piekāpsies: tomēr palielinās IIN atvieglojumu par apgādībā esošiem bērniem

foto lu.lv
foto lu.lv

Koalīcijas partiju pārstāvji trešdien vienojušies, ka nākamgad nepieciešams palielināt iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) atvieglojumus par apgādībā esošajiem bērniem, žurnālistiem sacīja labklājības ministre Ilze Viņķele (V).

Patlaban gan vēl notiek diskusijas par atvieglojumu apmēru, kas varētu būt no desmit līdz 20 latiem, un Finanšu ministrija vēl veiks nepieciešamus aprēķinus. Taču, visticamāk, atvieglojums varētu būt 15 latu apmērā, norādīja deputāts Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK) un deputāte Inga Bite (RP).

Parādnieks arī pastāstīja, ka nākamgad plānots ieviest Goda ģimenes statusu, kas sniegtu priekšrocības gan valsts līmenī, piemēram, atlaides muzejos, kā arī tiktu iesaistīti privātie uzņēmēji, kas sniegtu atlaides daudzbērnu ģimenēm.

Savukārt Bite informēja, ka notiek diskusijas arī par bērnu pieskatīšanas pabalstiem, proti, vecāki saņemtu "virtuālus" 100 latus, ko varētu izmantot bērnu pieskatīšanas pakalpojumiem.

Par konkrētu finansējuma apmēru, kas nākamgad papildus tiktu novirzīts demogrāfijas atbalsta pasākumiem, politiķi runāja izvairīgi.

Trešdien notiks arī nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) valdes sēde, kurā tiks diskutēts par šiem pasākumiem un atbalstu tiem. Kā skaidroja Parādnieks, šodien panākta konceptuālā vienošanās atvieglojumiem par apgādībā esošiem bērniem un Goda ģimenes statusu, taču par bērnu pieskatīšanas pabalstu vēl notiks diskusijas.
 


Написать комментарий