Vai labdarības fonds nojauks „Bastīliju”?

foto panoramio.com
foto panoramio.com

Portālam Gorod.lv kļuva zināms, ka tika saņemta atļauja nojaukt daļu no ēkas 18.Novembra ielā 105b, Daugavpilī, kura tautā tiek saukta par „Bastīliju”. Pašlaik ēkas vienā daļā atrodas biroji, kafejnīca, banka un naktsklubs, otrā daļa tā arī paliek ne līdz galam uzcelta. Jāatzīmē, ka pēdējos gados šeit gāja bojā pieci cilvēki.

Pagājušajā gadā Daugavpils mērs Žanna Kulakova, apskatot dažādas pilsētas ēkas, apskatīja arī minēto un konstatēja, ka ēkas neizmantojamā daļa atrodas bīstamā stāvoklī. Neskatoties uz to, ka īpašnieks ir uzstādījis zīmi ar uzrakstu, ka ēka ir bīstama un, atrodoties tajā, cilvēki paši ir atbildīgi par sekām, mērs pievērsa atbildīgo personu uzmanību tam, ka jautājums ir steidzami jāatrisina, un tieši īpašniekam, nevis pilsētas iedzīvotājiem, jāuzņemas atbildība par sava īpašuma stāvokli.

Pirms gada ēkas īpašnieks bija Sarkanais Krusts. Saskaņā ar mūsu rīcībā esošo informāciju, pašlaik ēka pieder vienam no labdarības fondiem, kas arī nodarbosies ar bīstamās ēkas daļas nojaukšanu. Atļauja demontēt ēku ir saņemta, taču pagaidām nav zināms, kad varētu sākties darbi.

Jāatzīmē, ka ēka tika celta kā zinātniskais centrs, bet līdz ar Padomju Savienības sabrukumu, palika uzcelta līdz pusei. Šo ēkas pusi kādreiz iegādājās vācu firma “Lidl”, kura plānoja šajā vietā uzcelt tirdzniecības centru. Taču ārzemju investoru plāni mainījās un 2006.gadā īpašums bija pārdošanā. Pilsētas pašvaldībai tika piedāvāts par 54 000 latu izpirkt 2 zemes gabalus (18.Novembra ielā 105b un Tautas ielā 50) un ēkas daļu. Domes vadība atteicās no minētā priekšlikuma, vēlāk firma “Lidl” minēto ēku uzdāvināja Sarkanajam Krustam.


Написать комментарий