Latvijas pilsone par kājas zaudēšanu Lielbritānijā kompensācijā saņem miljonu mārciņu

foto tuvie.com
foto tuvie.com

Kāda Latvijas pilsone par traģiskā avārijā Lielbritānijā zaudētu kāju kompensācijā no darba devēja saņēmusi vienu miljonu sterliņu mārciņu (893 000 latu), vēsta portāls "The Sacramento Bee".

Sieviete kopā ar saviem dēliem Lielbritānijā strādājusi par ziedu vācēju, pavēstījis advokāts Metjū Kleitons, kurš pārstāvēja cietušo. Negadījums, kurā sieviete zaudēja kāju, notika dažas dienas pēc viņas ierašanās Lielbritānijā.

Sieviete kopā ar citiem viesstrādniekiem un saviem dēliem ar mikroautobusu atgriezās no darba, taču ceļā uz mājām pie auto stūres bijis vīrietis no Lietuvas, kurš pirmo reizi vadījis auto ar stūri labajā pusē un kuram vienīgajam no viesstrādniekiem bijusi autovadītāja apliecība.

Lietuvietis centies neatpalikt no darba devēja auto, kas braucis pa priekšu, taču nenovaldīja auto, ietriecās kokā un tad iebrauca gravā. Mikroautobusā braukušie pasažieri nebija piesprādzēti, jo auto nemaz nebija drošības jostu. Advokāts bija sašutis arī par viesstrādnieku darba un dzīves apstākļiem.

Latvijas pilsones kāja iespiesta metāla atlūzās, tāpēc mediķiem cietušās izvilkšanai no mašīnas nācās turpat uz vietas kāju amputēt. Avārijā sieviete smagi sasitusi arī galvu. Vēl smagu traumu negadījumā guva arī sievietes vecākais dēls, kurš zaudējis aci.

Vienošanos ar darba dēvēju izdevies panākt ārpus tiesas, norādījis advokāts. Kompensācijas izmaksātas arī abiem sievietes dēliem.

Advokāts cietušajai palīdzējis iegādāties zemes gabalu netālu no Kuldīgas, kur cilvēki viņai palīdzēs uzcelt māju. Sievietei izgatavota kājas protēze un viņa kopā ar dēliem izgājusi arī rehabilitācijas kursu.


Написать комментарий