Brīdina par terorisma draudiem Eiropā

foto nato.int
foto nato.int

Eiropas valstu teritorijā pastāv Al-Qaeda organizētu teroraktu iespējamība, brīdina Vācijas pretizlūkošanas dienesta vadītājs Gerhards Šindlers (Gerhard Schindler), piebilstot, ka viņa rīcībā ir arī izsmeļoša informācija par situāciju Sīrijā.

«Draudus rada Al-Qaeda šūnas, kas darbojas Jemenā, un kas gatavojas sākt «svēto karu» Eiropā,» viņš paziņojis intervijā Welt.

Pēc viņa teiktā, šim nolūkam tiek izmantota tā dēvētā vientuļā vilka taktika, kad potenciālais terorists – pašnāvnieks, kurš dzīvo valsts teritorijā, kur plānots veikt teroraktu, dodas uz apmācībām speciālās nometnēs ārpus savas valsts robežām. «Mēs zinām, ka šādu stratēģiju šobrīd izmanto Al-Qaeda un veltam tam pienācīgu uzmanību,» uzsver Šindlers.

Viņš atklāj, ka Afganistānā vien dienesta darbiniekiem, kuru minētajā valstī kopumā ir 100, pērn izdevies novērst 19 teroraktus.

Runājot par Sīriju, dienesta vadītājs norāda, ka Sīrijas armija, kurā sākotnēji bijis 320 000 karavīru, zaudējusi 50 000 cilvēku, kuru vidū nav tikai ievainotie un nogalinātie, bet arī dezertējušie un pārbēgušie. Opozīcijas priekšrocību viņš saskata apstāklī, ka šie grupējumi apjoma ziņā ir mazi un ārkārtīgi mobili, tādējādi spējot rīkoties ļoti operatīvi.

Atbildot uz jautājumu, kādu lomu cīņā ar Bašara al Asada (Bashar al-Assad) režīmu spēlē Al-Qaeda, eksperts atklāj, ka islāmisti opozīcijas rindās ir mazākumā.


Написать комментарий