Daugavpilī tūrisma sezona šogad norisinās diezgan veiksmīgi

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Tiek uzskatīts, ka tūrisma sezona turpinās līdz 1.oktobrim, tas nozīmē, ka pašlaik tā ir savā augstākajā punktā.

Daugavpils Tūrisma informācijas centra statistikas dati liecina, ka uz šī gada 1.jūliju mūsu pilsētu ir apmeklējuši 25 847 cilvēki.

Pēc Centra vadītājas Lolitas Kozlovskas domām, šo sezonu droši var uzskatīt par veiksmīgāku par iepriekšējām sezonām, jo pagājušā gada 12 mēnešu laikā pēc informācijas un konsultācijām Centrā bija griezušies nedaudz vairāk par 21 000 cilvēku.

„Pirmā pusgada laikā Daugavpili apmeklēja daudz vairāk viesu no citiem Latvijas reģioniem un arī no ārzemēm. Joprojām aktīvākie ir tieši vietējie – Latvijas – ceļotāji, šajā laikā pie mums griezās 13 531 mūsu valsts iedzīvotājs.

Ārzemju tūristu vidū visvairāk ir tūristu no Krievijas (3 642 cilvēki), viņiem seko lietuvieši, bet trešo vietu ieņem Polijas pārstāvji (1 733 tūristi). Ceturto vietu ieņem ceļotāji no Vācijas (1 303 cilvēki).
Spriežot pēc tūristu skaita, daudz vairāk cilvēku atbrauc no Krievijas, īpaši daudz tūristu ir no Krievijas galvaspilsētām – Sanktpēterburgas un Maskavas.
Saskaņā ar Daugavpils novada tūrisma objektu datiem, ļoti pieprasīts pēdējā laikā ir lauku tūrisms – to izvēlas gan vietējie ceļotāji, gan ārzemju tūristi. Ir ļoti daudz tūristu, kuri vēlas atpūsties pie Latvijas dabas krūts.

Visi, kas griežas pēc informācijas Daugavpils Tūrisma informācijas centrā, piedalās anketēšanā, lai noskaidrotu pilsētas viesu dzīvesvietu, plānoto izdevumu lielumu, kas tūristam patīk Daugavpilī.
Tūristu vispopulārākās apmeklētās vietas joprojām ir Baznīckalns, Daugavpils cietoksnis, pilsētas centrs, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs. Pēdējā laikā Daugavpili bieži apmeklē tūristi, kuri pie mums jau ir bijuši, kā arī ceļotāji, kuri labi pazīst pilsētu.

Neskatoties uz pietiekami nestabilu ekonomisko situāciju, mūsu cilvēki sāka vairāk ceļot. Pat degvielas cenu palielināšana neietekmēja viņu vēlmi apskatīt citas pilsētas un valstis.


Написать комментарий