Lietuvas basketbolisti izmoka vietu ceturtdaļfinālā un tiksies ar Krieviju

foto london2012.com
foto london2012.com

Lietuvas vīriešu basketbola izlase pirmdien ar uzvaru smagā cīņā pabeidza Londonas olimpisko spēļu grupu turnīru, bet tagad ceturtdaļfinālā tiksies ar Krieviju.

Priekšsacīkšu A grupas pēdējā spēlē Lietuva ar 76:63 (7:18, 22:17, 21:19, 26:9) pieveica Tunisiju un ieņēma savā apakšgrupā ceturto vietu, kas ļauj turpināt cīņu par medaļām. Priekšsacīkstēs Lietuva piecās spēlēs guva tikai divas uzvaras – uzvarēja Nigēriju un Tunisiju, sīvā cīņā piekāpās ASV izlasei, kā arī zaudēja Francijai un Argentīnai.

Lietuva pēdējā spēlē varēja atļauties zaudēt ar 11 punktu starpību, kas tai vēl ļautu iekļūt ceturtdaļfinālā. Pirmajā puslaikā visu laiku Tunisija bija vadībā, ik pa laikam sasniedzot arī 10 punktu pārsvaru. Trešajā ceturtdaļā vienu brīdi Tunisija bija vadībā ar 14 punktiem (48:34), bet tad Lietuvai beidzot izdevās salauzt pretinieku pretestību. Atlikušajās nepilnās 15 minūtēs lietuvieši bija pārāki ar 42:15, svinot uzvaru arī visā mačā.

Lietuvas labā Darjus Songaila un Šarūns Jasikevičs guva pa 13 punktiem, bet pa 10 punktiem guva Sims Jasaitis, Rimants Kaukēns un Renalds Seibutis. Tunisijai 17 punktus guva Amine Rzigs.


Написать комментарий