Ziedu svētki Pušā

foto rezeknesnovads.lv
foto rezeknesnovads.lv

Jūlija beigās Pušā notika Ziedu svētki, kas ciematu piepildīja ar vasaras smaržu daudzveidību. Svētki radīti, cienot dabu un novērtējot tās radīto krāšņumu. Kā labākais Ziedu svētku laiks tika izvēlēts pats vasaras vidus, kad pretī saulei visskaistāk plešas cēlās lilijas, krāsainās dālijas, smaržīgie puķuzirnīši un citi vasaras ziedi, informē Rēzeknes novada pašvaldība.

27.jūlijā Maijas Gailumas floristikas meistardarbnīcā tika veidots vides objekts ,,Veltījums Pušai". Tagad par to priecājas un ir lepni pušānieši, bet garāmbraucēji izbrīnā aplūko interesanto vides objektu un fotografējas pie tā. Lai ziedu svētkus padarītu krāšņākus, pie Pušas pagasta ēkas tika veidotas arī kompozīcijas no ziediem un dažādiem dabas materiāliem. Tika ieguldīts liels darbs, lai taptu skaistie floristikas veidojumi. Radošajā darbnīcā rosījās Maija Gailuma ar savu komandu, Svetlana Dimpere no Maltas pagasta, arī pušānieši bija ļoti atbalstoši, aktīvi un darbīgi.

Pasākuma kulminācija bija Ziedu svētku koncerts 29.jūlijā, kur cilvēki varēja izdziedāt un izdejot savu mīlestību pret krāšņo Dieva pasaulīti. Aizraujošo koncertu uzbūra Pušas sieviešu ansamblis Ritas Babres vadībā, Pušas līnijdeju grupa ,,Pirmais solis” Rutas Mikas vadībā, Gaigalavas dzejas teātris ,,Apinis” Margaritas Kaļvas vadībā, Krāslavas senioru deju kopa ,,Mežrozīte” Aloidas Andžānes vadībā, Aglonas jauniešu muzikālais teātris ,,MALA” Guntas Gulbes vadībā. Pasākumu vadīja daiļā dārzniece Evita Tuče.

Šķiet, ka pēc brīnumainajām pārvērtībām ziedi cilvēkus uzlūko savdabīgā pateicībā, jo tagad tie palikuši vēl izteiksmīgāki un pamanāmāki. Tagad vasarai pie krūtīm piesprausts Pušas iedzīvotāju mīlestības pušķis, kas spilgti raksturo dabas un cilvēku vienotību, kā arī mīlestību pret dzimto pagastu.


Написать комментарий