Valsts prezidents Bērziņš kļūs par Okupācijas muzeja goda patronu

foto saeima.lv
foto saeima.lv

Valsts prezidents Andris Bērziņš, atsaucoties Pasaules brīvo latviešu apvienības valdes priekšsēža Jāņa Kukaiņa un Latvijas Okupācijas muzeja valdes priekšsēža Valtera Nollendorfa aicinājumam, piekritis kļūt par Okupācijas muzeja 2013.gada goda patronu, kad muzejs atzīmēs pastāvēšanas 20.gadskārtu.

Prezidents apsolījis piedalīties arī muzeja jubilejas svinībās, kas notiks nākamā gada 1.jūlijā, aģentūru LETA informēja muzeja sabiedrisko lietu vadītāja Inese Krieviņa.

Okupācijas muzeju 1993.gadā izveidoja 11 sabiedrisko darbinieku grupa no Latvijas un trimdas zemēm. Muzeja mērķis ir informēt sabiedrību par Latvijas okupācijas perioda vēsturi un okupācijas sekām, kā arī glabāt Latvijas tautas vēsturisko atmiņu par nesenās vēstures notikumiem.

Muzeju pārvalda sabiedriska bezpeļņas organizācija Latvijas Okupācijas muzeja biedrība, kurā aktīvi darbojas 33 biedri. 85% muzeja finansējuma veido ārzemju latviešu sabiedrības un apmeklētāju ziedojumi.

Pateicoties muzeja dibinātāju ziedotajam laikam un zināšanām, ievērojamam trimdas latviešu finansiālajam atbalstam un Latvijas iedzīvotāju atsaucībai, nepilnu 20 gadu laikā muzeju apmeklējuši vairāk nekā divi miljoni interesentu.


Написать комментарий