"Mana attieksme pret referendumu par pilsonības piešķiršanu Latvijā dzīvojošiem nepilsoņiem ir ļoti pozitīva. Personīgi es un mani ģimenes locekļi jau parakstījušies "par"," paziņoja Latvijas vecticībnieku galva.

Tēvs Aleksijs uzskata, ka nepilsoņu atbalsts ir kristiešu apustuļu pamācību izpildījums.

"Šādu svarīgu pasākumu ir jāatbalsta visiem labas gribas cilvēkiem. Kristieši šādā veidā var izpildīt svētā apustuļa Pāvila pamācību: "Palīdziet viens otram, un tādā veidā izpildiet Kristus likumu!"," Bībeli citēja tēvs Aleksijs.

Jau ziņots, ka kustība "Par vienlīdzīgām tiesībām" cer līdz augusta beigām savākt 10 000 parakstu referenduma ierosināšanai par pilsonības piešķiršanu nepilsoņiem, intervijā stāstīja kustības "Par vienlīdzīgām tiesībām" koordinators Andrejs Tolmačevs.

Pašlaik referenduma rīkošanai par pilsonības piešķiršanu nepilsoņiem parakstījušies aptuveni 6500 cilvēku un uz to nāk parakstīties dažāda vecuma cilvēki, kā arī daudzi jaunieši atbalsta šo iniciatīvu.

Oficiāli parakstu vākšana referenduma ierosināšanai tika sākta pērn 26.septembrī, taču laikā, kad notika aktivitātes saistībā ar referendumu par krievu valodas statusu, nenotika nekādas akcijas, lai piesaistītu uzmanību šai parakstu vākšanai.

Līdz augusta beigām vēl jāsavāc apmēram 3,5 tūkstoši parakstu, lai atbilstoši patlaban spēkā esošajam likumam "Par tautas nobalsošanu un likumu ierosināšanu" Centrālajai vēlēšanu komisijai būtu jāsāk vākt desmitās daļas vēlētāju paraksti referenduma ierosināšanai par pilsonības piešķiršanu nepilsoņiem.

Atšķirībā no referenduma par krievu valodas statusu, kuram bija nepieciešama vairāk nekā puse no visu vēlētāju skaita jeb 772 502 balsis, uzvarai pilsonības referendumā nepieciešams savākt tikai 230 000 balsu "par". Tas, pēc referenduma iniciatoru domām, ir pilnībā reāli. Bet nav emociju, kuras cilvēkiem lika iet un balsot par krievu valodu.