Turpinās novada svētki „Dagdai – 20”

publicitātes foto
publicitātes foto

Otrajā svētku dienā – Iepazīšanās dienā notika ekskursijas pa novadu. Tā kā šis brauciens tika organizēts novada svētku ietvaros, tad ekskursantiem bija bezmaksas, informē Dagdas novada pašvaldība.

Cilvēki iepazina novadpetniecības izstāžu zāli "Patria", topošo Jauniešu iniciatīvu centru, Jaundomes muižu, Ezernieku Tautas namu, Svariņu novadpētniecības istabu, nesen atklāto Svariņu sporta zāli, Ķepovas saietu namu un izstāžu zāli par meža tematiku, Mīlestības taku Asūnē, Andrupenes lauku sētu, kur tika pasniegtas bezmaksas pusdienas, un purva taku, Kroma kolnu, Pušas zundus un pagājušajā gadā labiekārtoto Kazimirovas pludmali.

Braucieniem bija pieteikušies tik daudz dalībnieku, ka nācās norīkot papildus transportu. Tā kā daudzi gribētāji tā arī netika eksursijā, novada tūrisma informācijas centra darbinieki plāno organizēt nākotnē vēl šādus braucienus.

Vakarā bija iespēja baudīt Latvijas Valsts Akadēmiskā kora "Latvija" koncertu Dagdas Vissvētās Trīsvienības Romas katoļu baznīcā. Šis pasākums pulcēja lielu skaitu cilvēku, jo šāda veida koncerti mūsu pusē notiek ļoti reti. Koris ar savu dziedājumu baznīcā aizrāva ikvienu klātesošo pat līdz asarām.



Написать комментарий