Laikraksts: Talsos būvē kultūrvidi – uzbūvē nelegālu izgāztuvi

foto dzerzhinsk.olx.ru
foto dzerzhinsk.olx.ru

Ieguldot Talsu kultūrvides attīstībā divus miljonus latu, pašvaldībai būvnieka dēļ iznākusi kļūme - par Eiropas fonda naudu ne vien atjaunots Tautas nams un mūzikas skola, bet arī atvērta jauna nelegāla izgāztuve, otrdien vēsta laikraksts "Neatkarīgā".

Ar pilsētas vadību būvgružu bēršana uzņēmumam piederošajā teritorijā nav saskaņota. Kaut gan skaistiem kokiem noaugusī noriņa atrodas samērā publiskā un labi pārredzamā vietā Miera ielā, atbildīgie uzraugi tās piegāšanu ar gružiem nebija pamanījuši un laikus novērsuši. Tagad būvniecības atkritumus to apsaimniekotājam – projekta īstenošanai izveidotajai apvienībai "Talsu statiskais spriegums" – nākšoties pārvietot uz kādu piemērotāku vietu.

Vietējās būvvaldes vadītājs Uldis Puļķis ziņoja, ka par notikušo grasās sastādīt administratīvā pārkāpuma protokolu, savukārt ainavu arhitekte iešot raudzīt, cik stipri traumēti koki.

Būvdarbu vadītājs un uzņēmuma pārstāvis Vilnis Mālmeisters gan laikrakstam norādījis, ka tā ir viņa zeme – "ko gribu, to daru". Gružus viņš esot plānojis pārstrādāt šķembās, ko attiecīgi izmantot būvniecībā citos objektos.

Tikmēr būvuzraugs Aldis Bitinieks sliecas domāt, ka noticis pārkāpums. Šajā projektā par būvgružiem minēts viens teikums: "Būvgružus nogādā ar pašvaldību saskaņotā vietā." Iedzīvotāji ziņo, ka būvgružu kaudzēs redzēti arī bīstamie atkritumi – šīferis un azbests, vēsta laikraksts.

Talsu novada mērs Miervaldis Krotovs iepazinies ar notikušā apstākļiem un pārliecinājies, ka būvgružiem pilnīgi noteikti nav jāatrodas tur, kur tie ir pašlaik. Tuvākajās dienās tiem jātop aizvāktiem uz piemērotu un būvvaldē saskaņotu vietu. Izpilddirektoram uzdots sekot, lai tā notiktu.


Написать комментарий