Daugavpils universitātes studentu vidū īpaši populāri ir fizioterapija un jurisprudence

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šonedēļ Latvijas augstskolās sākas iestāšanās laiks. Pagaidām 11 valsts augstskolās abiturienti savus pieteikumus var iesniegt elektroniskā veidā, bet no 10.jūlija potenciālie studenti dosies iesniegt dokumentus personīgi.

Latvijas 11 augstskolu, kurās var tikt ieskaitītam ar interneta palīdzību, vidū atrodas arī Daugavpils universitāte. Elektroniskais pieteikums jāiesniedz mājas lapā www.Latvija.lv/studijas.

DU sabiedrisko attiecību menedžere Vita Vilevko Gorod.lv pastāstīja, ka jaunajā mācību gadā mūsu augstskola pirmkursniekiem piedāvā 700 budžeta vietas visās piecās fakultātēs. Tie, kas izvēlēsies maksas mācību programmas, maksās sākot no 630 latiem gadā un šo summu var maksāt pa daļām ik mēnesi. Turklāt dažos gadījumos tiek paredzēta atvieglojumu sistēma.
DU kopumā studē vairāk nekā 3 000 studenti 58 mācību programmās, aptuveni 2 000 studentu mācību programmu apgūst uz valsts rēķina. Sīkāka informācija par iestāšanās sistēmu DU atrodama šeit http://www.du.lv/lv/studijas/programmas

Pagājušajā gadā Daugavpils universitātē pieprasītākā bija Fizioterapijas specialitātes profesionālā bakalaura mācību programma, kuru piedāvā Dabaszinātņu un matemātikas fakultāte.
Otrā pieprasītākā mācību programma bija jurisprudence (Sociālo zinātņu fakultāte).
Latgales lielākās augstskolas „bronzu” bija ieguvusi Ekonomikas specialitātes akadēmiskā bakalaura programma.

Jāatzīmē, ka pašlaik visi Daugavpils universitātes diplomi ir starptautiski atzīti. Šis pielikums „Atzinības zīme” ir derīgs visā Eiropas teritorijā un atvieglo augstskolu absolventu mācību, akadēmisko un profesionālo rezultātu novērtējuma procedūru, kā arī padara viņus mobilākus un konkurētspējīgus gan Latvijas teritorijā, gan ārzemēs.

Rīgas Tehniskajā universitātē, kuras filiāle atrodas Daugavpilī, jau vairākus gadus populārākā ir arhitektūra, kā arī uzņēmējdarbība un vadības zinības.

Tika konstatēts, ka pēdējos gados palielinājās Latvijas vidusskolu beidzēju interese ne tikai par praktiskajiem mācību priekšmetiem, tādiem kā ekonomika, tiesību zinātne, medicīna, bet arī par radošām specialitātēm – žurnālistiku, dizainu un mākslu.


Написать комментарий