Līgo svētkos mediķi sniedza palīdzību Jāņu ugunskura un alkohola cietušajiem, bet Daugavpils ugunsdzēsēji dzēsa šķūni un bēniņus

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pagājušās svētku brīvdienas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Latgales reģiona brigādes Daugavpils ugunsdzēsības nodaļa neatpūtās, bet strādāja.

4.Ugunsdzēsības nodaļas inspektors Artjoms Anufrijevs pastāstīja, ka Līgo priekšvakarā, 22.jūnijā, plkst.21:30 VUGD darbinieki saņēma signālu par to, ka Ilūkstes novada Pilskalnes pagasta Aizpurvos dīķī ir noslīcis cilvēks. Ieradušies uz notikuma vietas glābēji izvilka no dīķa 49 gadus veca vīrieša līķi un nodeva to tiesībsargājošo dienestu darbiniekiem.

Līgo svētkos Daugavpils ugunsdzēsējiem nācās dažas reizes dzēst dažāda veida degošās celtnes. Naujenes pagastā Kašatniku ciemā bija aizdedzies būvvagoniņš 27 m2 platībā. Rēzeknē N.Rancāna ielā nodzēsa koka šķūni, aizdegšanas kopplatība sastādīja 20 m2. Kārsavas novada Malnavas pagastā Bozovo ciemā Meža ielā bija aizdegušies vienstāvu dzīvojamās mājas bēniņi.

Otrā svētku diena bija salīdzinoši mierīga – VUGD bija saņēmis tikai vienu izsaukumu sakarā ar aizdegšanos Višķu pagastā lauku mājās „Meža Kurtiši”, kur dega koka šķūņa sienas 4 m2 platībā.

Naktī uz pirmdienu, 25.jūniju, Daugavpilī Vidzemes ielā atklātajā teritorijā ugunsdzēsēji nodzēsa atkritumu 10 m2.
Saskaņā ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Latgales reģionālā centra datiem, mūsu reģionā līgošanas laikā ir 5 cietušie. Divi vīrieši dabūja apdegumus no Jāņu ugunskura – viens 25 gadus vecs vīrietis apdedzināja roku, bet 43 gadus vecam vīrietim ir sejas apdegums, kas radies aizdedzinot ugunskuru ar aizdedzinošās vielas palīdzību.

Kā arī uz Daugavpils reģionālo slimnīcu tika nogādāta 12 gadus veca meitene stipra alkohola reibuma stāvoklī.
Vēl vienam cietušajam Krāslavas novadā bija iekodis zirgs, bet pusmūža sievietei – suns. Viņiem tika sniegta nepieciešamā medicīniskā palīdzība.


Написать комментарий