Policija: šoferi reibumā pie stūres sēžas biežāk

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kopumā Līgo diena un Jāņi līdz šim pagājuši visai mierīgi, tomēr turpinās tendence, ka cilvēki transporta līdzekli biežāk vada reibumā, svētdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Panorāma" teica Valsts policijas Satiksmes uzraudzības biroja priekšniece Vineta Mistre.

Aizvadītās dienas uz autoceļiem bijušas visai mierīgas, tomēr turpinās tendence - samazinās kopējais negadījumu skaits, bet pieaug to cilvēku skaits, kuri satiksmē piedalās reibumā, sacīja policijas pārstāve.

Apmēram divas trešdaļas no šogad pieķertajiem reibumā braucošajiem bijuši velosipēdu un mopēdu vadītāji. Mistre šo jau trīs gadus iezīmējušos tendenci skaidroja ar to, ka autovadītājiem pēdējo gadu laikā sodi par braukšanu reibumā kļuvuši daudzkārt bargāki, kamēr par velosipēda un mopēda vadīšanu reibumā soda mēri ir tādi paši kā iepriekš un "ir izdevīgāki", teica Satiksmes uzraudzības biroja vadītāja.

Jau vēstīts, ka Līgo dienā uz valsts ceļiem pieķerti teju simts autovadītāju, kuru reibums bijis lielāks nekā atļauj likums.

Kopumā aizvadīto trīs diennakšu laikā policija pārbaudījusi 18 052 transporta līdzekļu vadītājus, no kuriem 173 bijuši alkohola reibumā. 40 no viņiem bijuši pie auto stūres, bet velosipēdus un mopēdus neatļautā reibuma pakāpē vadījuši 133 cilvēki.


Написать комментарий