Afganistānā kaujinieki ieņem viesnīcu un saņem ķīlniekus, vismaz 13 bojāgājušo

foto NATO ISAF
foto NATO ISAF

Bruņoti kaujinieki piektdien uzbrukuši viesnīcai Kabulas piepilsētā, izraisot apšaudi ar drošības spēkiem un ķīlnieku krīzi, vēsta ārvalstu mediji. Kaujas ir beigušās, bojā gājuši vismaz 13 cilvēku.

Cīņās, kuras ilgušas 12 stundas, gājuši bojā četri viesnīcas apsargi, un četri civiliedzīvotāji. Nogalināti arī visi pieci uzbrucēji, vēsta raidsabiedrība BBC.

Iepriekš ziņots, ka ar granātmetējiem un automātiskajiem ieročiem bruņoti kaujinieki uzbrukuši viesnīcai pie Kargas ezera, kad tur notikušas kāzu svinības, vēsta raidsabiedrība BBC.

Kauja sākusies naktī, kad vairāki teroristi-pašnāvnieki ieskrējuši kompleksā un viens no tiem iedarbinājis sev piestiprināto spridzekli. Tad sākusies apšaude ar apsardzi, kurai palīgā steigusies policija.

Vismaz septiņi cilvēki ir nogalināti. Teroristi sagrāba ķīlniekus, bet vēlāk 18 no tiem policija atbrīvoja, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Atbildību par uzbrukumu jau uzņēmusies islāmistu organizācija „Taliban”, paziņojot, ka uzbrukums vērsts pret „bagātajiem ārzemniekiem un afgāņiem, kuri rīko mežonīgas ballītes musulmaņiem svētajā piektdienā”.


Написать комментарий