Maiami 'Heat' kļūst par NBA čempioniem

foto blogs.bettor.com
foto blogs.bettor.com

Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienību ceturtdien kļuva Maiami "Heat" vienība.

"Heat" NBA finālsērijas piektajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 121:106 (31:26, 28:23, 36:22, 26:35) pārspēja Oklahomsitijas "Thunder" vienību, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-1.

Uzvarētājiem ar "triple-double" izcēlās Lebrons Džeimss, kuru atzina par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju. Viņš guva 26 punktus, izdarīja 13 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas. Tikmēr 24 punktus pievienoja Kriss Bošs, bet 23 punktus sameta Maiks Millers, realizējot septiņus no astoņiem tālmetieniem. 20 punkti Dveina Veida kontā. Savukārt "Thunder" vienībā 32 punktus guva Kevins Durants, kura kontā arī 11 bumbas zem groziem, bet pa 19 punktiem sameta Rasels Vestbruks un Džeimss Hārdens.

Spēle iesākās abu komandu līdzīgā cīņā, apmainoties ar punktu guvumiem, bet turpinājumā vadību ar pāris punktu pārsvaru pārņēma "Heat" basketbolisti. Ceturtdaļas noslēgumā mājinieki, pateicoties rezervistu veiksmīgajai spēlei, ieguva deviņu punktu pārsvaru, tomēr "Thunder" pirmās 12 minūtes prata noslēgt ar piecu punktu deficītu (26:31).

Otrajā ceturtdaļā Maiami komanda lēnām atkal sāka palielināt rezultāta pārsvaru, līdz ceturtdaļas vidum būdami vadībā ar rezultātu 53:37. Tikmēr viesi nepadevās un turpināja cīnīties, atkal samazinot rezultāta pārsvaru līdz desmit punktiem (49:59). Jāatzīmē, ka pirmajā puslaikā "Heat" vienībā četrus no četriem tālmetieniem realizēja no rezervista soliņa spēli sākušais Millers.

Otro puslaiku "Heat" vienība aizvadīja teicami, neitralizējot pretinieku komandas līderus un veiksmīgi veidojot uzbrukumus. Maiami vienība pie rezultāta 72:63 veica 14 punktu izrāvienu un turpināja spēlēt veiksmīgi, ieliekot labus pamatus uzvarai. Pirms pēdējās ceturtdaļas rezultāts bija 95:71 mājinieku labā. Atlikušajās 12 minūtēs spēles ritējums nemainījās un "Heat" kļuva par NBA čempioniem.

Šis Maiami "Heat" komandai ir otrais NBA čempionu tituls vienības pastāvēšanas vēsturē. Iepriekšējo reizi tā triumfēja 2006.gadā, un toreiz par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju kļuva Veids. Savukārt pagājušajā sezonā "Heat" finālsērijā ar 2-4 piekāpās Dalasas "Mavericks".


Написать комментарий