Tiek strādāts pie jaunas pludmales ierīkošanas Šūņu ezerā, O.Maļuhinam tika atļauts pabeigt uzsāktos darbus

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Oficiāli peldēšanas sezona ir sākusies jau 15.maijā, un drīz vien līdz ar silta laika iestāšanos pilsētnieki dosies pie ūdenskrātuvēm peldēties un sauļoties. Šūņu ezers nav izņēmums, tā ir tuvāko mikrorajonu iedzīvotāju un citu pilsētnieku iecienītā atpūtas vieta.

Droši vien, atpūtnieki dosies arī uz Šūņu ezera krastu, pie kura savu māju ir uzcēlis sportists Oļegs Maļuhins, kurš pēdējā laikā pilsētā ir ieguvis ne visai labu slavu. Atgādināsim, ka viņam bija apnīkušas piedzērušas kompānijas, kas atpūtās pie viņa mājas netālu no ezera, tāpēc sākumā mūsu pilsētas goda pilsonis sagāza ūdenī nopļauto zāli un citus atkritumus, vēlāk izvilka no ūdens niršanai domāto tiltiņu, bet peldēšanas sezonas laikā pārcēla mauriņu, kas atradās krastā uz ūdeni – vietu, kur cilvēki peldējās.

Šī rīcība izsauca lielu sabiedrisko rezonansi, un sportistam uzlika par pienākumu atjaunot krastu. Maija beigās, kad krasts bija apžuvis, O.Maļuhins uzsāka atjaunošanas darbus. Taču izmantotās sakārtošanas metodes daudzi apšaubīja. Pats O.Maļuhins paziņoja, ka viņam tika uzlikts par pienākumu iztīrīt krastu un atjaunot krasta zāles segumu. To viņš arī izdarīja – pārraka krastu ar lāpstu, pēc tam to apzaļumos.
KSP speciālisti, kuri gribēja patstāvīgi sakārtot krastu, apšauba šo darbību nepieciešamību. Bet, kā paskaidroja KSP ekoloģe Inesa Antoševska, tika nolemts atļaut O.Maļuhinam turpināt darbus un pabeigt tos.

Kamēr krasts tiek sakārtots, KSP strādā pie tā, lai blakus sabojātajai peldēšanas vietai ierīkotu divas jaunas pludmales, kuras tiks aprīkotas uz pašvaldības rēķina – tuvāk mājām būs klusākās atpūtas cienītājiem domātā pludmale, un otrā – aktīvās atpūtas cienītājiem domātā pludmale.
Pēc I.Antoševskas vārdiem, ir saņemta atbilde no Vides pārvaldes, tāpēc tagad jāsagatavo ūdens ekspertu atsauksme. Pēc tam būs iespējams uzsākt darbus – iztīrīt krastus no saaudzēm (50 m gar pludmali), izlīdzināt grunti un apbērt ar smiltīm. Tiks ierīkotas ģērbšanas kabīnes, soli, atkritumiem domātie konteineri. Taču orientējošo datumu, kad tas varētu būt izdarīts, pagaidām nav.

Kas attiecas uz sabojāto krastu, pēc ekoloģes vārdiem, krasts tika izlīdzināts un tur principā ir iespējams peldēties.


Написать комментарий