Šovasar strādās tūkstoši Daugavpils skolēnu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils domes Jauniešu departaments ziņo, ka šovasar uz laiku tiks iekārtoti darbā 728 jauni cilvēki vecumā no 15-19 gadiem un 340 bērni vecumā no 12-14 gadiem. Atgādināsim, ka katru gadu Daugavpils pašvaldība organizē darba vietas skolēniem, kurās viņi, strādājot divas nedēļas, padara pilsētu skaistāku un pelna naudu.

Jauniešu departamenta darbiniece Irēna Ivanova Gorod.lv pastāstīja, ka šogad jauniešus ar darba vietā nodrošina 9 darba devēji – pašvaldības struktūras un uzņēmumi. Galvenais darba devējs būs Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde, kurā strādās 340 skolēni vecumā no 12-14 gadiem un 61 skolēns vecumā no 15-19 gadiem. Pamata darba devējs būs arī municipālais uzņēmums “Labiekārtošana – D”, kurā strādās 214 cilvēki. Sporta pārvalde ar darbu nodrošinās 144 cilvēkus, Autobusu parks — 90, Sociālo lietu pārvalde— 50. Skolēni arī strādās Sadzīves pakalpojumu kombinātā, Tramvaju uzņēmumā, DzKSU un bibliotēkā.

Pieņemtie darbā jaunie cilvēki darīs mazkvalificētu darbu. Skolās bērni sakārtos grāmatas, palīglīdzekļus, rūpēsies par puķēm. Būvniecības un remontdarbos, kas notiek skolās, bērni nepiedalīsies. Citos uzņēmumos skolēni palīdzēs sakārtot teritorijas, telpas, pildīs kurjeru funkcijas u.tt.

I.Ivanova atgādināja, ka šogad departaments organizēja elektronisko pieteikšanos darbiem. Tas ļāva izvairīties no milzīgajām rindām pie domes, kas bija vērojamas iepriekšējos gados. Departamentā reģistrēties personīgi bija atnākuši tikai 47 cilvēki. 1 116 bērni izmantoja interneta iespējas.

Elektroniskās reģistrācijas priekšrocība bija tā, ka bērni varēja atzīmēt vēlamo darbu posmu un posmu, kad viņi nevar strādāt. Tas ļāva sastādīt darba grafiku, kas būtu maksimāli ērts gan darbiniekiem, gan darba devējiem.

Pēc I.Ivanovas vārdiem, pretendentu skaits samazinājās, kad vajadzēja atnest dokumentus noformēšanai. Tad kļuva skaidrs, ka daži internetā reģistrējās vairākas reizes. Kā rāda prakse, daži atteiksies pēc darbu rezultātu apstiprināšanas, tāpēc vēl pastāv rotācijas saraksts, no kura bērnus aizvietos.

Ar sarakstu var iepazīties departamenta mājas lapā www.jaunatne.daugavpils.lv


Написать комментарий