Putins Znaroku un Vītoliņu apbalvo ar Draudzības ordeni

foto dinamoriga.eu
foto dinamoriga.eu

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) šīs sezonas čempionu Maskavas Dinamo galvenais treneris Oļegs Znaroks un viņa palīgs Harijs Vītoliņš ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina rīkojumu apbalvoti ar Draudzības ordeni, ziņo Krievijas laikraksts Sport-Ekspress.

Draudzības ordenis, kuru PSRS laikos kopš 1972.gada pazina kā Tautu draudzības ordeni, tiek piešķirts Krievijas pilsoņiem un ārzemniekiem par īpašiem nopelniem miera, draudzības, sadarbības un sapratnes veicināšanā starp tautām.

Tikmēr Dinamo kluba sporta direktors Oļegs Kuprijanovs un ģenerālmenedžeris Andrejs Safronovs par nopelniem fiziskās kultūras attīstīšanā apbalvoti ar Goda ordeni.

Aprīļa beigās Latvijas hokeja speciālistu vadītais Dinamo klubs pirmo reizi ieguva KHL galveno balvu – Gagarina kausu, finālsērijā atspēlējoties no sev nelabvēlīgā rezultāta 1:3. Septiņu spēļu sērijā Maskavas komanda triumfēja ar 4:3.

Draudzības ordenis ir viens no augstākajiem apbalvojumiem, kurus piešķir Krievijas prezidents. Ar šiem ordeņiem ir apbalvoti tādi Latvijas pārstāvji kā Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars, Daugavpils universitātes rektors Arvīds Barševskis, Rīgas Krievu teātra direktors Eduards Cehovals, bijusī Latvijas tenisiste Larisa Savčenko-Neilande, kādreizējais Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieks Ainars Pencis, Rīgas domnieks Viktors Kalnbērzs, kā arī nu jau aizsaulē aizgājušie akadēmiķis Bruno Puriņš un aktrise Vija Artmane.


Написать комментарий