LIFE programmas 20. gadadiena

foto DU
foto DU

15. maijā Daugavpils Universitātes LIFE+ Nature projekta EREMITA MEADOWS un Daugavpils pilsētas Domes Latgales Zoodārza projekta LIFE-Herpeto Latvia LIFE 20 gadu jubilejā notika zīmējumu konkursa - izstādes „LIFE-20: Bērni zīmē LIFE" atklāšana.

LIFE-Herpeto Latvia ir projekts, kas nodarbojas ar abiniekiem un rāpuļiem, tādēļ arī mazo mākslinieku un dabas mīļotāju zīmējumos, kas piedalās konkursā, ir redzami šāda veida dzīvnieki, un „galvenajās lomās” tur ir purva bruņurupucis, gludenā čūska un ugunskrupis. Izstādē var arī aplūkot dažus komiksus, kurus izveidoja studenti, bet viņi nebija tik čakli kā skolēni, kuru zīmējumu skaits ir ievērojami lielāks. Bērnu zīmējumi būs apskatāmi līdz 31.maijam Daugavpils Universitātē Parādes ielā 1 foajē telpā.

Savukārt projekts EREMITA MEADOWS ir par dažu reti sastopamu vaboļu dzīvi un dzīvesvietām, tostarp lapkoku praulgrauzi. Lai sabiedrību iepazīstinātu ar retas sugas vaboles dzīvi, tika izdomāts, ka to varētu vizualizēt un pasniegt cilvēkiem tādā veidā, lai tas būtu vieglāk saprotams un uztverams. Lai to panāktu, tika iesaistīts Daugavpils Universitātes studentu teātris, kas izveidoja nelielu humoristiska rakstura uzvedumu. Tā kā šo uzvedumu studenti rādīja tikai pēcpusdienā parkā pie universitātes, skatītāju nebija daudz, bet cilvēkos tas spēja radīt interesi un lika smaidīt, apmierināta izskatījās arī projektu vadītāja Jolanta Bāre, kas vēlāk arī runāja par iespējamo turpmāko sadarbību.

Kā pastāstīja Bāres kundze, šādi projekti ir saistīti ar dabas apsaimniekošanu, pētījumiem, kā arī popularizācijas pasākumiem, tāpēc nu tie ir guvuši arī sabiedrisku skanējumu.
 


Написать комментарий