Būvniecības darbi daudzmiljonu projekta „Daugavpils ūdens” ietvaros varētu sākties Križos rudenī

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā tika ziņots, 18.aprīlī ES Kohēzijas fonda līdzfinansētā projekta „Ūdenssaimniecības attīstība Daugavpilī, III kārta” ietvaros starp SIA „Daugavpils ūdens” (pasūtītājs) un SIA „Binders” (darbuzņēmējs) tika parakstīts projektu būvniecības līgums „Ūdensvada un kanalizācijas tīklu rekonstrukcija un paplašināšana Križu mikrorajonā un no stacijas Vingri I līdz Vingri II Daugavpilī”. 

24.aprīlī SIA „Daugavpils ūdens” un SIA „LaKalme” parakstīja līgumu par inženiertehnisku projekta uzraudzību.

„Daugavpils ūdens” Attīstības nodaļas vadītājs Aleksejs Semjonovs portālam Gorod.lv pastāstīja, ka parakstītā līguma ietvaros Križu mikrorajonā jau rudenī varētu sākties minētā rajona komunikāciju apvienošanas ar pilsētas sistēmas komunikācijām darbi.

Šogad arī varētu sākties darbi Grīvā, pēc tam – Nīderkūnos. Tehniskie projekti ir sagatavoti arī attiecībā uz Stropu mikrorajonu, turpinās pārējās projekta tehniskās dokumentācijas izstrāde. A.Semjonovs atzīmē, ka daži darbi trešā posma ietvaros, iespējams, notiks arī pilsētas centrā.

Tiek plānots, ka neatkārtosies saspringtā situācija, kas bija projekta otrās kārtas realizācijas laikā, kad pirms 2 gadiem tika pārrakts gandrīz viss pilsētas cents.

Visus darbus uzņēmums plāno saskaņot ar Komunālās saimniecības pārvaldi, kas, kā ir zināms, eiroprojektu ietvaros rekonstruē dažas pilsētas ielas. Šajā sakarā, piemēram, tikai tagad Grīvā sākās dažu ielu rekonstrukcija, kuru iedzīvotāji jau sen sūdzējās par ielu stāvokli, bet kuras nebija iespējams remontēt „Daugavpils ūdens” projekta otrās kārtas dēļ.

Zināšanai. Projekts „Ūdenssaimniecības attīstība Daugavpilī, III kārta” ar kopējo vērtību 15 milj. Ls (ar PVN), no kuriem 10,3 milj. Ls ir Kohēzijas fonda līdzekļi, tiek realizēts Daugavpilī, 2008.-2015.g. ar mērķi veikt pilsētas ūdenssaimniecības sistēmu sakārtošanu atbilstoši LR un ES likumdošanas prasībām un nodrošināt centralizēto ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu pieejamību pilsētas iedzīvotājiem. Galvenās aktivitātes - ap 90 km ūdensvada un kanalizācijas tīklu rekonstrukcija un būvniecība 7 pilsētas mikrorajonos, kā arī 18 kanalizācijas sūkņu staciju, maģistrālo cauruļvadu izbūve un rekonstrukcija. Šo pasākumu īstenošanas rezultātā uzlabosies dzīves kvalitāte, tiks izveidoti apstākļi teritorijas attīstībai, samazināsies ūdens zudumi un iespējamais augsnes piesārņojums un notekūdeņu infiltrācija, tiks atrisināta kanalizācijas sistēmas applūšanas problēma lietusgāžu laikā.
 


Написать комментарий