Lielajā Baltezerā pieķer maluzvejnieku ar 30 kilogramu lomu

foto liepajniekiem.lv
foto liepajniekiem.lv

Šonakt Valsts vides dienesta (VVD) inspektori, veicot reidu Lielajā Baltezerā, aizturējuši maluzvejnieku ar 30 kilogramu lomu.

Ar maluzvejniecību nodarbojās divas personas, taču vienai izdevās aizbēgt, aģentūrai LETA stāstīja VVD Rīgas sektora vadītājs Andris Strautiņš.

Pārkāpējus VVD inspektori novēroja aptuveni stundu, kuru laikā tie no ezera cēla ārā tīklus, taču brīdī, kad abas vainīgās personas ar laivu bija pieairējušas krastā, viņi ieraudzīja inspektoru un sāka bēgt ar visām zivīm.

Bēgot zivju kaste tika nomesta, un vienam no pārkāpējiem beigās tomēr izdevās aizmukt. Aizturēt izdevās 1959.gadā dzimušu vīrieti, kurš stāstīja, ka tīklus ezerā ielikuši jau iepriekšējā naktī, līdz ar to tīkli ezerā jau bija nostāvējuši vienu diennakti. Savukārt, izvaicāts par aizmukušo personu, pārkāpējs minēja, ka zinot tikai viņa vārdu, vēstīja Strautiņš.

Naudas sods par šādu pārkāpumu ir no 200 līdz 500 latiem. Lomā bija 30 kilogrami zivju, tostarp piecas līdakas. Zivis bija beigtas, līdz ar to atlaist tās vairs nevarēja. Zivju resursiem nodarītie zaudējumi ir 600 latu apmērā. Patlaban ir līdaku nārsta laiks un par vienu noķertu līdaku soda nauda ir 100 lati, uzsvēra VVD pārstāvis.

Aizturētajai personai atsavināta airu laiva un trīs tīkli, kuru kopējais garums bija 300 metri. Šī ir pirmā reize, kad vides inspektoriem izdevies notvert šo personu, taču informācija par abu personu maluzvejniecību vides inspektoriem jau bija iepriekš. Aizturētā persona ir Baltezera ciemata iedzīvotājs.


Написать комментарий