E.Upeniece: pagājušais finanšu gads pašvaldībai ir bijis labāks nekā 2010. un 2009.gads

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils domes Finanšu komitejas deputāti vakar kārtējās sēdes gaitā iesniedza domes deputātiem izskatīšanai pašvaldības konsolidēto atskaiti par 2011.gadu.

Finanšu nodaļas vadītāja Edīte Upeniece paskaidroja, ka visas pašvaldības struktūras un iestādes jau ir atskaitījušas par savu darbību pagājušajā gadā, un konsolidētā atskaite kļuva par visu atskaišu dokumentu apkopojumu.

Stāstot par to, kāds pašvaldībai ir bijis 2011.gads, E.Upeniece atzīmēja, ka pašvaldības kopējie ienākumi pagājušajā gadā sastādīja 61 027 779 latu. Gada laikā vairākkārt tika pieņemti grozījumi sakarā ar budžeta palielināšanu. Budžeta palielināšanu veicināja nodoklu ieņēmumi, kuru summa salīdzinājumā ar iepriekšejo atskaišu posmu palielinājās par 6,8 %. Taču minētais rādītājs uz ekonomiskās situācijas fona ir zems.

E.Upeniece paziņoja, ka 2011.gads ir bijis nedaudz labāks nekā 2010. un 2009.gads – budžeta ienākumu daļa pagājušajā gadā bijusi par 2,4 miljoniem lielāka nekā iepriekšējā posmā.

No negatīvā var minēt situāciju ar «Latvijas krājbanka» izjukšanu, jo uz doto brīdi bankas kontos joprojām paliek iesaldēti apmēram 300 tūkstoši latu. Taču, neskatoties uz to, pašvaldība gadu pabeigusi ar lielu naudas līdzekļu atlikumu, kas aizgāja uz pašvaldības struktūru darba nodrošināšanu.

Izglītības sfērai pagājušajā gadā tika piešķirti vairāk nekā 40% no budžeta, pietiekoši lieli naudas līdzekļi tika ieguldīti pilsētas saimniecībā, kas ir saistīts ar projektiem, daļa no kuriem tiek realizēta un daļa jau ir pabeigta, paziņoja E.Upeniece.

Iepriekšējais gads tika veltīts tūrisma attīstībai un uzņēmējdarbības atbalstam – bija sarīkots pirmais investīciju forums, radīts brends „Daugavpils prece”. Darbs šajā virzienā tiks turpināts arī šogad.


Написать комментарий