Šodien Daugavpilī notiks vienīgais bajānista-virtuoza no Baltkrievijas koncerts

Šodien vakarā Daugavpils novada Kultūras namā notiks viena no pieprasītākā un populārā mūsdienu mūzikanta – bajānista-virtuoza no Baltkrievijas Vladislava Pligovkas vienīgais koncerts. Turklāt skatītājus sagaida nevis parasts koncerts, bet muzikālais uzvedums, jo bajānists katru akordu cenšas pielīdzināt vārdam un luga pārvēršas improvizētajos sacerējumos.

Neskatoties uz savu diezgan jaunu vecumu (viņam ir tikai 26 gadi), mūzikants jau vairāk nekā 30 reizes ir uzvarējis dažādos starptautiskajos konkursos un 14 reizes bijis Baltkrievijas Jauno talantu atbalsta fonda stipendiāts. Pašlaik apdāvinātais bajānists savieno koncerttūres un piedalīšanos dažādos konkursos ar pedagoģisko darbību Baltkrievijas Valsts mūzikas akadēmijā un valsts filharmonijas solista karjeru.

Vladislavs kā talantīgais izpildītājs pirmo reizi kļūva pazīstams jau septiņu gadu vecumā. Toreiz jaunais virtuozs iekaroja starptautiskā festivāla publiku Sanktpēterburgā, izpildot Čaikovska „Bērnu albūmu” no 24 lugām.

Pašlaik Vladislavs Pligovka ar milzīgajiem panākumiem koncertē Australijā, Bulgārijā, Vācijā, Itālijā, Francijā, Mongolijā un citām valstīm, un ir vairāku bajānistu konkursu uzvarētājs. Un ir vairākkārt uzvarējis pasaules čempionātā vācu pilsētā Klingentālē – saņēmis tā saucāmo bajānistu „Oskaru”.
Tiek stāstīts, ka kādreiz koncerttūres laikā Portugālē kāds viņa fans bija izpircis visas biļetes un viens pats baudīja meistara koncertu.
Daugavpilī viņa vienīgais koncerts Kultūras namā „Vārpa” sāksies plkst.17:00. Biļetes cena – 2 lati.

 


Написать комментарий