Vai Daugavpilī parādīsies jaunas papildus Wi Fi zonas?

foto audioholics.tv
foto audioholics.tv

Nesen pilsētas māsu informācijas līdzekļos izskanēja informācija, ka Daugavpilī drīzumā varētu parādīties jaunas bezmaksas internet pieejas zonas. Vienā no intervijām vicemērs Vitālijs Azarevičs norādīja, ka, pēc viņa domām, bezmaksas Wi Fi jāierīko arī skolās un bērnu dārzos. Savukārt, Autobusu parka priekšnieks Sergejs Mihailovs pastāstīja, ka tiek apspriesta iespēja ierīkot internet pieslēgumu autobusos.

Cik reālas ir šīs idejas, portāls Gorod.lv nolēma noskaidrot, griežoties pie vicemēra Vjačeslava Širjakova, kurš norādīja, ka minētā ideja tiek apspriesta un pašvaldība tiešām varētu nākt klajā ar šādu iniciatīvu.

Taču, kā paskaidroja vicemērs, minētais uzdevums pašvaldībai nav primārs, bet, ja pilsētas iedzīvotāji ieinteresēsies, šī iespēja tiks apsverta. Bezvadu interneta tīkla ierīkošana pilsētā uz doto brīdi neietilpst kāda projekta ietvaros.

Kamēr vēl tiek strādāts pie idejas padarīt internetu pieejāmāku, pieeja bezvadu internetam jau ir daļā no pilsētas kafejnīcām, degvielas uzpildes stacijās, autoostā. Starp citu, jāatgādina, ka zinātnieki uzskata, ka Wi Fi ir bīstams veselībai.


Написать комментарий