Ministre Daugavpils universitātē nosala, bet mūsu studentiem nekad nav auksti? 5

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pirms dažām dienām Daugavpils universitātē notika forums sasitībā ar Latgales krīzes pārvarēšanas risinājumiem. Pēc oficiālās daļas vienā no DU jaunā korpusa auditorijām notika preses konference ar ministru piedalīšanos. 

Tā turpinājās pavisam īsu laiku un tika pabeigta pēc labklājības ministres Ilzes Viņķeles lūguma, kura sāka skaļi šķaudīt un lūdza pasākuma vadītāju ātrāk pabeigt, paskaidrojot, ka viņa šeit ir nosalusi. Jāatzīmē, ka universitātes auditorijā ministres kundze pavadīja ne vairāk kā pusstundu, turklāt arī ārā nebija auksti.

Jau februāra beigās pēc sižeta, kuru parādīja vietējā televīzija un no kura varēja spriest, ka DU telpās lekciju laikā studenti sēž virsdrēbēs, Gorod.lv griezās Latvijas Izglītības ministrijā ar lūgumu komentēt šo situāciju mūsu augstskolā. Un mēs tikko saņēmām atbildi, kurā valsts sekretāra vietniece I.Štāle paziņoja, atsaucoties uz attiecīgajiem Ministru kabineta noteikumiem, ka valsts mācību iestādēs nepieciešamā mikroklimata uzturēšanu kontrolē Valsts darba inspekcija, bet visu noteikumu ievērošanu novērtē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests un Veselības inspekcija. 

Taču Veselības inspekcijas Latgales reģionālās nodaļas vadītāja Irēna Rimša pastāstīja Gorod.lv, ka augstskolu pārbaude nav viņu kompetencē, jo nebija attiecīga Ministru kabineta lēmuma. 

„Mēs nevaram kontrolēt temperatūras režīmu valsts augstskolu telpās, jo nav nekādu normatīvo aktu, kas atļautu mūsu Inspekcijai to darīt. To izsekot var tikai Studentu pārvaldes. 

Situācija ar siltumu DU mūs uztrauc jau ilgāku laiku. Mēs vairākas reizes iesniedzām valdībai savus preikšlikumus, lai kādā veidā esošo problēmu atrisinātu. Pēdējā sarunā ar rektoru tika izlemts, ka studentu parvalde kontrolēs šo situāciju”, - paskaidroja Irēna Rimša. 

DU rektors Arvīds Barševskis komentēja situāciju šādi: „ Es ļoti ceru, ka tuvākajā laikā situācija mainīsies: šogad sāksies augstskolas renovācijas projekta realizācija, jo tās telpas ir stipri novecojušas. Mēs cenšamies atrast līdzekļus, taču saprotiet – tika samazināts finansējums, esam spiesti ekonomēt. Vienā no kopmītnēm jau esam nomainījuši apkures sitēmu un rezultāts ir ļoti labs. Tā kā situācija mainīsies uz labāko”. 

Spriežot pēc baumām, pirms ministru vizītes DU dažas telpas tika kurinātas diennakts laikā. Taču, acīmredzot, ministres kundze ir pieradusi pie cita temperatūras režīma, nekā studenti.
 


Написать комментарий

Gaidīsim ministres viedokli par šo situāciju, domājams par studentiem :)

Atceros, ka mana māsa stāstīja, ka viņi visi ziemas laikā auditorijās sedēja.. un cik studentiem bija auksti, neviens nenoņēma virsdrēbes...

Izdzīvošanas skola !

Vai DU prioritāte ir studenti , attieksmes jautājums !

Izlasīju - ka gaidāma I.Circene DU uz konferenci, būs iespēja notestēt kārtējo ministru vai arī DU sāks kurināt !

Написать комментарий