Brīvdienas atkal būs vējainas; brīdina par iespējamiem elektrības traucējumiem

Brīvdienās atkal pūtīs spēcīgs vējš, un, lai gan nav gaidāma tik stipra vētra kā pagājušās nedēļas nogalē, tomēr koncerns "Latvenergo" brīdina par iespējamiem elektroapgādes traucējumiem un aicina savlaicīgi tiem sagatavoties.

"Latvenergo" informē, ka pēc Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegtajām ziņām, sestdien un naktī uz svētdienu atsevišķos reģionos, īpaši Kurzemē, ir gaidāms stiprs vējš ar brāzmām 20-24 metriem sekundē.

Lai gan nav gaidāma tik spēcīga vētra kā iepriekšējā nedēļas nogalē, taču "Latvenergo" brīdina, ka šajā laikā var rasties avārijas situācijas elektrolīnijās, kā arī iespējami elektroapgādes traucējumi.

Uzņēmums atgādina, ka stipra vēja vai vētras gadījumā klientiem tiek nodrošināta savlaicīga komunikācija par avārijas atslēgumiem – klienti saņem personalizētu paziņojumu par bojājumu un tā novēršanu. Klientus, kuri vēl nav pieteikuši savu kontaktinformāciju, "Latvenergo" aicina savlaicīgas saziņas nodrošināšanai reģistrēt savu mobilā tālruņa numuru datubāzē. Reģistrēties var, sūtot īsziņu: REG (atstarpe) līguma Nr. (piem. REG 1234567890) uz numuru 8800, zvanot uz tālruni 80200400 vai izmantojot klientu pašapkalpošanās portālu www.e-latvenergo.lv.

"Latvenergo" aicina Latvijas iedzīvotājus vētras vai stipra vēja laikā būt īpaši uzmanīgiem un piesardzīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā, netuvoties elektroietaisēm, ja tajās ir iekārušies koki vai zari, vai zemē redzams norauts elektrolīniju vads, jo šāds iekārtu stāvoklis var apdraudēt iedzīvotāju dzīvību.

Konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā – piemēram, ja uz elektrolīnijas ir nogāzies vēja nolauzts koks, nemēģināt to novērst pašiem, bet ziņot Klientu servisam pa bezmaksas tālruni 80 200 404 vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam.


Написать комментарий