Latvijas proklomēšanas 93.gadadienas svinības Daugavpilī 2011. gadā

rezekne24.lv
rezekne24.lv

17. novembrī

12.00 Andreja Švirksta (1897-1955) goda plāksnes atklāšana pie Vienības nama.Daugavpils apriņķa vecākais (1928-1938), Daugavpils pilsētas vecākais (1938-1940).

18.novembrī

10.00 Svētku Dievkalpojums Sv. Pētera Romas katoļu baznīcā

14.00 Arvīda Krieva spēlfilma „Dancis pa trim” kinoteātrī „Renesanse” (ieeja brīva)

“Dancis pa trim” ir filma par mīlas trīsstūri, kurā attiecības samezglojas uz karadarbības fona 1944./45.gadā Kurzemē. Darbība norisinās gan mūsdienās, kad Atis (Mārtiņš Freimanis) mēģina atrisināt savas izcelsmes mīklu, gan Otrā pasaules kara laikā, kad Latvija no vienas okupācijas ir kritusi citā. Tikmēr jauni cilvēki turpina iemīlēties, neraugoties uz nacionālo piederību un politisko pārliecību. Kristīnes Nevarauskas Sandra nokļūst jūtu krustugunīs starp iznesīgo vācu virsnieku (Mārtiņš Freimanis) un latviešu dižkareivi (Jānis Vingris). Vai sieviete var mīlēt vienlaikus divus vīriešus? Vai nāves priekšā vīrietis piedod mīļotajai neuzticību?

18.00 Dzintara Čīčas un Kaspara Antesa koncerts „Atkal kopā” Daugavpils teātrī (ieeja brīva)

Viņus vieno ciešas ģimenes saites – viņi ir brālēni. Katrs atsevišķi jau paguvis iekarot savu vietu zem Latvijas mūzikas saules, bet nu Dzintars Čīča un Kaspars Antess beidzot satikušies kopīgā koncertprogrammā „Atkal kopā”.

Īpaši šim notikumam ir radīta koncertprogrammas himna „Atkal kopā”, kuras melodiju komponējis jaunais pianists Anatolijs Livča, bet vārdus sarakstījis Guntars Račs. Programmā – vēl pāris brālēnu dueta pirmatskaņojumi, latviešu zelta estrādes zelta dziesmas („Leonora”, „Par nesatikšanos” u.c.) dueta izpildījumā, kā arī abu mākslinieku populārāko dziesmu solo numuri, tostarp dziesmas „Vijolnieks”, „Neskaties atpakaļ”, „Tu esi vasarā”, „Saldā dzīve” u.c. Koncertprogrammā kopā ar Dzintaru Čīču un Kasparu Antesu uzstāsies arī lieliskais pianists Anatolijs Livča.

19.00 „Daugavpils – svētkos un ikdienā” – video prezentācija Vienības laukumā

19.30 Profesionālā pūšamo instrumentu orķestra „Daugava” koncerts Vienības laukumā

20.00 Latvijas Valsts prezidenta svētku uzruna – LTV tiešraide Vienības laukumā. Svētku uguņošana Vienības laukumā

20.55 Latvijas himna un svētku uguņošana Daugavas krastmalā Rīgā – LTV tiešraide Vienības laukumā
 


Написать комментарий