Rotaļu laikā bērnam iesit pa galvu ar pagali

foto: sygrayka.ru
foto: sygrayka.ru

Otrdien Vidzemē slimnīcā ar galvas traumu nogādāta septiņus gadus veca meitene, kurai rotaļu biedrs iemetis pa galvu ar pagali, aģentūrai LETA

Kā pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Sanita Malēja, bērni spēlējušies mājas pagalmā. Meitenīte paslēpusies aiz malkas grēdas, bet viņas rotaļu biedrs mētājis malkas pagales, ar vienu no tām trāpot meitenei pa galvu.

Tikmēr aizvadītajā diennaktī Latgalē slimnīcā nonācis desmit mēnešus vecs puisītis, kurš, apgāžot trauku ar karstu ūdeni, apdedzinājis kājas, kā arī gadu vecs puika, kurš, apgāžot bļodu ar karstu putru, apdedzinājis krūšu daļu.

Zemgalē saņemts izsaukums pie 24 gadus veca vīrieša, kurš, mājās zāģējot malku, zaudējis līdzsvaru un pakritis, iezāģējot sev rokā. Savukārt Vidzemē palīdzība sniegta 33 gadus vecam vīrietim, kurš alkohola reibumā ar izkapti pļāvis zāli, bet pakritis, sagriežot ar darba rīku seju.

Rīgā saņemts palīdzības zvans uz negadījumu, kurā smagi cietis 33 gadus vecs vīrietis. Viņš nokritis no aptuveni četrus metrus augsta jumta, gūstot smadzeņu satricinājumu, mugurkaula kakla daļas skriemeļu bojājumu un plaukstas traumu. Cietušais bijis alkohola reibumā.

Slimnīcā nogādāti arī divi ar psihoaktīvajām vielām saindējušies cilvēki. Rīgā tas bijis 25 gadus vecs vīrietis, kurš pats atzinis, ka smēķējis tā dēvēto spaisu, bet Kurzemē - 16 gadus vecs jaunietis, kuru kāds paziņa "pacienājis" ar zālīti.

Tāpat palīdzība sniegta septiņiem kukaiņu sadzeltiem cilvēkiem. Piemēram, Zemgalē kādu 58 gadus vecu sievieti divu dienu laikā sadzēlušas piecas lapsenes. Viņai pakāpeniski attīstījusies izteikta alerģiska reakcija, tostarp bijuši drebuļi un pietūkums kodumu vietās.

Kopumā aizvadītajā diennaktī dienests saņēmis 1152 izsaukumus, no kuriem 208 bijuši saistīti ar traumām.


Написать комментарий